Eğlence

Apple Music, Spotify ve diğer platformlardan çalma listesi aktarmayı kolaylaştıracak

apple music

Apple Music, Spotify ve diğer rakip platformlardan çalma listelerini aktarmayı mümkün kılacak bir özelliği test ediyor. Şirket bunun için SongShift isimli bir servisle birlikte çalışıyor. Reddit’te yapılan paylaşımlara göre, bu özellik Apple Music Android uygulamasının en son beta sürümünde yerini almış durumda.

Bu noktada SongShift’in yıllardır çalma listesi taşıma imkanı sunan üçüncü taraf bir servis olduğunu belirtmekte fayda var. Kullanıcılar diledikleri takdirde çalma listelerini Spotify’dan Apple Music’e ya da Apple Music’ten Spotify’a taşıyabiliyor.

Şimdi Apple, SongShift ile yerel entegrasyonu test ediyor gibi görünüyor. Reddit’teki kullanıcılara göre, Apple Music Android uygulamasında kullanıcılara “diğer müzik hizmetlerinde yaptığınız kayıtlı müzikleri ve çalma listelerini Apple Music kitaplığınıza eklemek” isteyip istemedikleri soruluyor. Bunu Android’deki Apple Music ayarları aracılığıyla yapmak için yeni bir seçenek de var.

apple music spotify

Apple Music Spotify listelerini taşıma özelliğini yakında iPhone’a da getirecek

Apple’ın SongShift entegrasyonunu Apple Music iPhone uygulamasında sunmayı planlayıp planlamadığı henüz bilinmiyor. Cupertino merkezli şirket, Apple Music tarafında genellikle iOS ve Android için aynı özellikleri sunuyor. SongShift entegrasyonu konusunda da bu yaklaşımın devam etmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER