Eğlence

Apple Music Replay yeniliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor

apple music replay

2022’nin sonlarına yaklaşırken çevrimiçi müzik platformlarının yıllık özetleri de kullanıcılarla buluşmaya başladı. YouTube Music‘in ardından Apple Music de kullanıcılarına bitmekte olan yıla bir bakış atma imkanı veriyor. Apple Music Replay 2022’de yeniliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Replay’e Apple Music’in internet sitesi üzerinden erişilebiliyor. 2019’dan bu yana Replay özelliği Apple Music’te mevcut olsa da, sadece özelleştirilmiş çalma listeleri formatında sunuluyordu. Bu yıl ise Apple Music kullanıcılarının karşısına yeni bir Replay deneyimi çıkıyor.

Yenilenen Replay deneyiminde veri bakımından daha yoğun ve paylaşılabilir özellikler mevcut. Bunlar arasında en popüler sanatçıları, şarkıları, albümleri, türleri ve toplam dinleme süresini gösteren bir özet video da yer alıyor. Bir şarkıcının veya türün ilk 100 hayranı arasına giren kullanıcılar sıralamalarındaki yerleri görebilecek. Buna ek olarak, dinleme alışkanlıklarındaki değişiklikler 31 Aralık’a kadar dinamik olarak takip edilebilecek.

Apple Music Replay’in ardından gözler Spotify Wrapped’e çevrildi

Apple şimdiye kadar yıl sonu özetlerinde sahnenin merkezine Spotify’ın yerleşmesine engel olamamıştı. Ancak 2022’de yapılan yeniliklerle birlikte Cupertino merkezli şirket, rekabeti bu alana da taşımaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

Apple Music Replay 2022’nin dağıtımının başlamasının ardından gözler Spotify’a çevrilmiş durumda. Spotify’ın da aralık ayının ilk günlerinde Wrapped adını verdiği yıllık özetini dağıtıma çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER