Eğlence

Yeni Apple Music özelliğinin izleri iOS kodunda görüldü

apple music android klasik müzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Spotify’ın Spotify HiFi özelliğine yakında yanıt verebilir. 9to5Mac sitesi, iOS 14.6’nın ilk beta sürümünde Apple Music uygulaması için kayıpsız ve yüksek kaliteli ses desteğinin varlığını gösteren kodları ortaya çıkardı.

Kodlarda Dolby Atmos ve Dolby Audio’ya yönelik referansların da bulunduğu belirtildi. Ancak bu özelliklerin Apple Music’te desteklenip desteklenmeyeceği konusunda şimdiden kesin bir şey söylemek pek kolay değil.

Apple Music’te yüksek ses kaliteli bir paketin sunulabileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu paketin fiyatının da aylık 10 dolar civarında olacağı ve Apple’ın bu paketi bir tür “yükseltme” olarak üçüncü nesil AirPods ile birlikte sunabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Yeni AirPods’un kısa süre içinde tanıtılması beklenmiyor. Apple’ın ilgili kodu iOS 14.6’nın ikinci beta sürümünden çıkarması, şirketin kodu iOS’e yanlışlıkla erken yerleştirdiğini gösteriyor. Apple’ın planlarını daha fazla açık etmek istemediği veya henüz nihai kararını vermediği söylenebilir.

Apple Music için kayıpsız ses desteğinin iOS 14.6 sürümüyle birlikte sunulması, Spotify HiFi’a daha çıkmadan vurabilir. Spotify HiFi’ın 2021 bitmeden kullanıma açılması planlanıyor. Bu desteğin varlığı, AirPods Max’in satışlarının artmasına da yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER