Eğlence

Apple Music iOS 12 ile birlikte daha kolay kullanılır hâle gelecek

apple music android google asistan

Apple Music faaliyete geçmesinden sonra ilk yılını sessiz geçirmiş, bu sessiz yılın ardından Apple servisin tasarımını tamamen yenilemişti. O günden bu yana düzenli olarak yapılan değişikliklerle servisin tasarımı ve fonksiyonları iyileştirilmeye devam ediyor. Apple Music iOS 12 ile birlikte de bu değişimi sürdürecek.

Katalogunda 50 milyondan fazla şarkı bulunan Apple Music, en yeni iOS sürümüyle yeni özellikler kazanacak. Söz konusu özellikler sayesinde kullanıcıların serviste aradıkları şarkıları hızlı biçimde bulmaları kolaylaşacak.

apple music ios 12Apple Music‘te gerçekleşecek yenilikler arasında öne çıkan ise şarkı sözüyle arama özelliği oluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, şarkıdan duydukları bir-iki kelimeyi yazarak şarkıyı bulabilecek. Örneğin, “Bir şarkısın sen” yazıldığında kullanıcıların karşısına Berkant’ın “Samanyolu” şarkısı çıkacak.

Apple Music iOS 12 ile yenilenmiş sanatçı sayfalarına da kavuşacak. Sayfadaki görselleri yenileyen Apple, sanatçının katalogu içinde gezinmeyi kolaylaştıracak yeni bölümler sunuyor. Söz konusu yeni bölümler arasında tekliler ve EP’ler, canlı albümler, sanatçının katkıda bulunduğu şarkılar ve en yenileri kategorileri bulunuyor. Apple Music aynı zamanda servisin editörleri tarafından seçilen ve sanatçının diskografisinin öne çıkan parçalarının bulunduğu “Önemli Albümler” isimli bir kategori de sunuyor.

Sanatçı sayfalarına eklenen yeni oynat tuşu ise sanatçının şarkılarından oluşan özel bir radyo istasyonunu başlatıyor. Bu istasyonda sanatçıların şarkıları popülaritelerine göre çalınıyor. Apple Music sanatçı sayfasında yaptığı değişikliklerle Spotify arasındaki belirgin farklardan birini kapatmış oluyor.

Apple Music iOS 12 ile 115 ülkede en çok dinlenen 100 şarkıyı bir çalma listesi formatında kullanıcıların karşısına çıkaracak. Kullanıcılar söz konusu listeleri kendi kütüphanelerine ekleyebilecek. Bu listeler her gün Türkiye saatiyle 10:00’da güncellenecek. Servis, arkadaşlar tarafından dinlenen şarkıları da Friends Mix isimli listelerle sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER