Eğlence

Apple Music Connect iOS 10 ile arka plana atılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple music connect ios 10Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music’in iOS 10 ile birlikte yeni bir tasarıma kavuşacağı ve aynı zamanda servis üzerinden şarkı sözlerine erişilebileceğine dair haberler, kısa süre önce gündeme gelmişti. Platformun yenilenebilecek noktaları arasında Connect özelliğinin bulunmaması ise dikkatli gözlerden kaçmamıştı.

9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, Apple Music Connect mevcut platformdaki ön plana çıkan konumunu yeni dönemde kaybedecek. Connect’e özel bir sekme ayıran Apple, iOS 10 ile birlikte özelliği “Sizin İçin” sekmesinin altına taşıyacak.

Apple Music tanıtıldığında Connect sanatçıların her türden özel içeriklerini paylaşabileceği ve hayranlarıyla etkileşim içine girebileceği özel bir alan olarak tanıtılmıştı. Şirketin web sitesinde Connect, “Müziğin kalbine giden bir ana hat. Doğrudan sanatçıların paylaştığı muhteşem içeriklere ulaşılacak yer.” şeklinde tanımlanıyor.

Ancak Apple Music’in yaklaşık 10 aydır devam eden yolculuğunda Connect özelliğinin kendisinden beklenen deneyimi yaşatabildiğini söylemek pek mümkün değil. Apple’ın Connect’in özel sekmesini ortadan kaldırması, şirketin de aynı düşünceyi paylaştığının bir göstergesi olarak nitelenebilir.

İLGİLİ HABERLER