Eğlence

Beats 1’ı Android cihazlarda dinlemek için resmi olmayan bir yol geliştirildi

beats-1-010715

Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music’i hayata geçirmesiyle birlikte canlı radyo istasyonu Beats 1 da yayına başlamıştı. Apple Music’e şu an için sadece iOS, OS X ve Windows üzerinden erişilebiliyor. Android kullanıcıları ise Apple Music deneyimini yaşamak için sonbahara kadar beklemek zorunda.

Ancak Android kullanıcılarının sonbahardan önce Beats 1’ı dinlemeleri için kısa sürede resmi olmayan bir çözüm geliştirildi. Buraya tıklandığı zaman açılan sayfa üzerinden Android 4.1 veya üstü sürümlere sahip Android cihazlarında, iOS 6 ve üstü sürümleri çalıştıran iOS cihazlarında ve OS X’in Safari tarayıcısında Beats 1’ı dinlemek mümkün oluyor. Söz konusu platformlarda Beats 1 yayınının sorunsuz dinlenmesini sağlayan çözümün güvenilirlikten uzak olduğunu ise peşinen belirtmek gerekiyor.

Benji R rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından hazırlanan site, geliştiricisi tarafından “hiç resmi olmayan bir çözüm” şeklinde niteleniyor. Benji R, Beats 1’ın şifrelenmemiş bir HTTP Canlı Yayın URL’sini bulması sayesinde sayfayı hazırladığını dile getirdi. Ortada büyük bir “hacker” faaliyeti bulunduğunu söylemek pek mümkün olmasa da, Apple’ın söz konusu çözümü yakında ortadan kaldırması muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER