Teknoloji

Apple, Microsoft ve Adobe Avusturalya’daki yüksek fiyat soruşturması kapsamında ifade verdi

Avusturalya Parlamentosu teknolojik ürün ve servislerin ülkede ABD’ye kıyasla çok daha yüksek bir fiyattan tüketicilere ulaştırılması üzerine bir soruşturma başlatmış ve bu soruşturma kapsamında Apple, Microsoft ve Adobe’yi ifade vermeye çağırmıştı. Bu şirketlerden Microsoft ve Adobe yüksek fiyat politikasını anlatmakta sıkıntı yaşarken, Apple temsilcisi dijital film ve müziklere uygulanan yüksek fiyatlardan hak sahiplerini sorumlu tuttu.

avusturalya-parlamento-110213

Sydney Morning Herald’da yer alan habere göre, Microsoft Avusturalya direktörü Pip Marlow ortaya atılan iddiaya karşı çıkarken, güçlü rekabeti ”tüketicilerin cüzdanlarına göre tercih yapması” anlamına geldiğini belirtti. ABD’de 399 dolardan satılan Microsoft Office Professional sürümünün Avusturalya’daki satış fiyatı kur ayarlamalarının ardından 599 doları buluyor. Marlow’u eleştiren Avusturalya İşçi Partisi milletvekili Stephen Jones, Microsoft’un pazarın dayanabildiği ölçüde fiyat biçtiğini ifade etti.

Adobe Avusturalya’nın tepe yöneticisi Paul Robson da Microsoft’taki mevkidaşıyla benzer bir akibeti paylaştı. Şirketin CS6 Design ve Web Premium Suite ürünlerinin Avusturalya’da neden ABD’ye kıyasla yüzde 75 oranında daha pahalı satıldığına yönelik bir soru üzerine Robson oldukça zor anlar yaşadı. Hem Marlow hem de Robson eleştirileri bulut fiyatlarını göstererek bertaraf etmeye çalıştı, ancak her iki yönetici de Stephen Jones’u ikna etmeyi başaramadı.

Apple da Avusturalya Parlamentosunun suçlamalarından nasibini aldı. Fakat Apple yöneticisi Tony King şirkete yöneltilen suçlamalar karşısında diğer şirketlerdeki mevkidaşlarından daha farklı bir tutum izledi. Apple’ın dijital müzik ve filmlere Avusturalya’da daha yüksek fiyat uygulamasına yönelik soruları cevaplayan King, bu durumun suçlusunun Apple değil içerik sahipleri olduğunu dile getirdi.

İlgili >> Sydney Morning Herald

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER