Teknoloji

Apple Mesajlar uygulaması emoji özellikleri ve üçüncü taraf entegrasyonuyla yenileniyor

apple mesajlar ios 10
Görsel: The Verge

Apple Mesajlar uygulaması, iOS 10 ile birlikte görsel anlamda önemli bir değişim geçirecek. WWDC 2016’da görücüye çıkarılan yeni versiyon, medya içerikleri bakımından daha zengin hâle gelmesi, emojilerin ön plana çıkması ve üçüncü taraf geliştiricilerin sisteme işlev entegre edebilmesiyle dikkat çekiyor.

Mesajlar uygulamasındaki en çarpıcı yenilik olarak zenginleştirilen medya sistemi ön plana çıkıyor. Örneğin, YouTube bağlantıları ve diğer web özellikleri iMessage’dan çıkmadan mesajlara yerleştirilebilecek. “Balon efektleri” ise mesajların ekrana farklı animasyonlar eşliğinde gelmesini sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10: Zenginleştirilen kilit ekranı, tasarımları yenilenen uygulamalar

Bir diğer yenilik ise kullanıcıların yazdıkları mesajları emojilere benzeyen bir forma sokabilmeleri oluyor. Emojiler bazı kelimelerin turuncu renkle ön plana çıkarılabilmelerini sağlıyor. El yazısıyla yazılabilen mesajlar, yenilenen kamera modülleri ve hızlı yanıt sistemi uygulamanın diğer yeni özellikleri arasında bulunuyor.

Apple’ın mesajlaşma sistemine üçüncü tarafların entegre olabilmesi ise platformun işlevselliğini artırıyor. iMessage Uygulamaları adını taşıyan yeni program sistemi sayesinde yazılımcılar, uygulamalarını iMessage içindeki çekmeceye yerleştiriyor. Bu entegrasyon sayesinde Apple Mesajlar uygulamasının içinden Apple Music üzerinden şarkı dinlemek veya bir arkadaşa para göndermek mümkün hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER