Teknoloji

Apple Haritalar uygulamasını iyileştirmek için kurumsal kullanıcılarından yardım alacak

apple-maps-connect-221014

Kullanıcılar uzun bir süredir Apple’ın Haritalar uygulamasındaki eksik veya hatalı bilgileri Apple’a rapor edebiliyor. Buna ek olarak, şirketin bünyesinde tamamen verilerin doğrulanması için çalışan ayrı bir grup da bulunuyor. Apple şimdi bu görevin bir kısmını belli konumlar hakkındaki bilgileri Haritalar uygulamasına aktarmak isteyen kurumlara devrediyor. Bu hamlesi doğrultusunda Apple Maps Connect isimli bir aracı devreye sokan şirket; kurum sahiplerine kurumları hakkındaki bilgileri Apple Haritalar’a aktarma veya mevcut verileri doğrulama fırsatı sunuyor.

Adres, telefon numarası ve konum gibi olağan bilgilere ek olarak; kurumlar web sitesi, Yelp sayfası, Facebook sayfası ve Twitter adresi gibi bilgilerini Apple Haritalar servisine ekleyebilecek. Apple kurumlara ait bu tarzdaki bilgileri bir süredir Haritalar uygulaması kapsamında sunuyor. Apple Maps Connect’in farkına varan ilk mecra olan Search Engine Land sitesi ise, şu an için aracın çok sayıda konumda şubesi olan şirketler için fazla kullanışlı olmadığına dikkat çekti.

Apple’ın Haritalar uygulaması bundan iki yıl önce iOS 6 ile birlikte yayınlanmış ve başlangıçtaki ciddi eksiklikleri nedeniyle ciddi tepkilere maruz kalmıştı. Yanlış sonuçlar, kötü üç boyutlu görüntüler ve hatalı yol tarifleri nedeniyle bazı kullanıcılar oldukça zor durumlara düşmüştü. Gelen tepkilerin ardından Haritalar’ı geliştirmek için ciddi adımlar atan Apple, uygulamayı Mac’lere taşımıştı. Bütün bu geliştirme hamlelerine rağmen, şirket rakibi Google’ın aksine harita çalışmalarını oldukça kapalı tutmuştu. Geçtiğimiz ay Charlie Rose’un programında konuşan Apple CEO’su Tim Cook, Haritalar uygulamasına yatırım yapmayı sürdürdüklerini dile getirmişti.

Harita verileri için kitle kaynağından faydalanmak standart bir uygulamaya dönüşmüş durumda. Aralarında Apple’ın da bulunduğu pek çok şirket özellikle gerçek zamanlı trafik verileri için bu yöntemden faydalanıyor.

İLGİLİ HABERLER