EğlenceManşetler

Apple Manchester United’ı satın alabilir

apple manchester united

İngiltere’nin ve dünyanın en önemli futbol kulüplerinden biri olan Manchester United, kısa süre önce satışa çıkarılmıştı. Potansiyel alıcı isimlerinin etrafta dolaşmaya başlaması fazla zaman almazken, bunların en yenisi oldukça dikkat çekici. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Apple Manchester United’ı satın alma fikrini değerlendiriyor.

Apple’ın Manchester United’la ilgilendiği iddiasını Daily Star gazetesi gündeme getirdi. Haberde Cupertino merkezli şirketin Manchester United için 5.8 milyar pound ödemeye hazır olduğu bilgisi de yer alıyor.

Apple’ın daha önce hiç bu tarz bir yatırımı olmamıştı. Ancak Manchester United’ın getirdiği ticari fırsatların Apple’ın ilgisini çektiği söyleniyor. Şirketin Manchester United’ın satışını denetlemekle yükümlü bankalarla görüşmeye hazırlandığı belirtiliyor.

Eğer söz konusu satış bahsedilen bedel karşılığında gerçekleşirse, tarihe geçecek. Apple bir futbol takımı için ödenmiş en yüksek ücreti ödemiş olacak. Bu alanda rekor Chelsea’ye ait. İngiliz kulübü, geçtiğimiz aylarda Amerikan milyarder Todd Boehly’nin öncülüğündeki bir konsorsiyuma 4.25 milyar pound karşlığında satılmıştı.

Apple Manchester United ile ilgilenen tek teknoloji markası olmayabilir

Apple Manchester United ile ilgilenen tek teknoloji markası veya kişisi olmayabilir. Şu sıralarda Twitter’da yaptıklarıyla adından bir hayli söz ettiren Elon Musk, geçtiğimiz yaz yaptığı bir paylaşımın 800 binden fazla beğeni alması durumunda Manchester United’ı satın alacağını söylediği “şaka yollu” bir paylaşım yapmıştı. Musk’ın ajandasında şimdilik Manchester United’a yer olmasa da, kendisinin sürprizleri seven bir kişi olduğunu unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER