Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığının üretimine 2023’ün mart ayında başlayacak

apple karma gerçeklik apple reality pro

Apple karma gerçeklik başlığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak şirketin önümüzdeki dönemde bu cihazı gözler önüne çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. DigiTimes’ın haberine göre, başlığın geniş ölçekli üretimi için çarklar 2023’ün mart ayında dönmeye başlayacak.

Başlığın ana üreticisinin Çinli Pegatron olacağı söyleniyor. Apple’ın karma gerçeklik başlığının duyurusunu önümüzdeki nisan ayında yapacağı, ancak ilk başta stokların oldukça sınırlı olacağı söyleniyor.

Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın ilk yıl için 2.5 milyon karma gerçeklik başlığı üreteceği söylenmişti. Yeni habere göre, şirket 2023’te 700 ila 800 bin başlık üretecek. Üretim kapasitesinin düşük tutulması, Pegatron ve diğer tedarikçilerin başlıktan kâr etmesini zorlaştıracak. Ancak üretim ortakları Apple’ın gelecekte çıkaracağı diğer artırılmış ve sanal gerçeklik ürünleri için tecrübe kazanmış olacak.

Apple karma gerçeklik başlığı hangi isimle resmiyet kazanacak?

Başlığın hangi isimle kullanıcıların karşısına çıkacağı henüz bilinmiyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin Reality One markasının ticari haklarını almış olması, bu seçeneği öne çıkarıyor.

Apple karma gerçeklik başlığının 2023’ün ocak ayında resmiyet kazanabileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin ikinci çeyrek itibarıyla başlığı ön siparişe çıkaracağı ve 2023’ün haziran ayında da başlığın kullanıcılarla buluşacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER