Teknoloji

Apple maliyeti düşürmek için yeni iPhone’ları 3D Touch’sız çıkarabilir

iphone çift sim kart desteği

iphone x 6.1 inçGeçtiğimiz ocak ayında KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın bu yıl içinde üç yeni iPhone modeli çıkarabileceğini söylemişti. Bunlardan bir tanesi hem iPhone X hem de iPhone 8 modellerinden bazı unsurları ödünç alacak, 6.1 inçlik versiyon olacaktı. Kuo, daha önce bu 6.1 inç modelin 3D Touch barındırmayacağını da öne sürmüştü. Şimdi bu sözü edilen cihazla ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıktı.

Çinli web sitesi Feng‘e dayanarak haber veren MacRumors, Ming-Chi Kuo’nun Apple’ın 6.1 inç ekranlı yeni iPhone‘unun yenilenmiş bir ekrana sahip olacağını iddia ettiğini yazdı. Bu yeni ekran nedeniyle maliyetler ürün başına 23 ila 26 dolar arasında artacak. Apple’ın yeni görüntü modülünün daha pahalı olmasından dolayı, maliyetleri dengelemek amacıyla 3D Touch özelliğinin kaldırılabileceği öne sürülüyor.

Kuo’ya göre, 6.1 inçlik yeni iPhone, Cover Glass Sensor (CGS) olarak adlandırılan, Cam Kaplama Sensörü olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir teknoloji barındıracak. Bu teknolojinin ekranın daha hafif ve darbelere karşı daha dayanıklı olmasına izin vereceği söyleniyor. Feng tarafından görülen nota göre, iPhone’un dokunma modülü görüntü panelinden cam yüzeye kaydırılacak. Yeni iPhone’da “ince film sensör” adı verilen bir parça da bulunacak. Ancak bunun ne olduğu veya ne iş yaptığı şu an için bilinmiyor.

3D Touch‘ın kaldırılması tüketiciler içinde çok da fazla dikkat çekmeyebilir. Bazıları bu özelliği çok kullanışlı bulurken, bazıları hiç kullanmadığını söylüyor. Öte yandan Apple’ın dokunmasız hareket kontrollerini ve kavisli ekranı içeren yeni bir teknolojiyi geliştirdiği söyleniyor.

Habere konu olan notta, Apple‘ın CGS ekran teknolojisini 2019’da çıkaracağı üç yeni iPhone modelinde de kullanacağı yazıyor. Belki, 3D Touch gelecekte tüm iPhone’lardan tamamen çıkarılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER