Teknoloji

Apple genç kızların eğitimi için Malala’nın çalışmalarını destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple malala fundApple son zamanlarda sosyal sorumluluk ve yardım faaliyetlerine de ayrı bir önem veriyor. Cupertino merkezli şirket, bu çalışmaları doğrultusunda en yeni işbirliğini Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay’ın kurucusu Malala Fund ile yaptı. Apple Malala Fund ile birlikte dünya genelinde genç kızlara daha iyi eğitim fırsatları sunmak için çalışacak.

Pakistanlı Malala Yusufzay, 2012’de ülkesindeki kız çocuklarının eğitim hakkını savunduğu gerekçesiyle terör örgütü Taliban’ın saldırısına uğramış ve başından vurulmuştu. Hayatta kalmayı başaran Malala, iyileştikten sonra Nobel Barış Ödülü’nü kazanmış ve kız çocuklarının daha iyi ve güvenli koşullarda eğitim görmesi için çalışmaya başlamıştı. Bu çalışmaların daha organize biçimde yürütülmesi adına kurulan Malala Fund, kızlar için “12 yıl boyunca ücretsiz, güvenli ve kaliteli eğitim” hedefliyor.

Apple CEO’su Tim Cook, kısa bir süre önce Lübnan’da Malala ile bir araya gelmiş ve Malala Fund’ın çalışmaları hakkında bilgi almıştı. Malala Fund’a en üst seviyede destek olacaklarını açıklayan Cook, kuruluşun destek verdiği öğrenci sayısının üzerine 100 bin daha eklemesini istediklerini belirtti. Malala Fund, hâli hazırda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde kız çocuklarının eğitimine destek veriyor. Apple’ın desteğiyle çalışmaların Hindistan ve Latin Amerika’yı da kapsayacak şekilde genişletilmesi amaçlanıyor.

Apple Malala Fund ile eğitimin eşitleyici etkisini yaymayı hedefliyor

Apple Malala Fund ile yaptığı işbirliğinin eğitimin eşitleyici etkisini yaymaya yardımcı olmasını hedefliyor. Apple CEO’su Tim Cook, işbirliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Eğitimin müthiş bir eşitleyici güç olduğuna inanıyoruz. Her kızın okula gitme fırsatına sahip olması konusunda Malala Fund ile aynı vizyonu paylaşıyoruz. Malala, cesur bir eşitlik savunucusu. Kendisi zamanımızın en ilham verici kişilerinden birisi. Kızları güçlendirmek için çıktığı bu yoldaki önemli çalışmalarını daha geniş bir kitleye yayma konusunda kendisine yardımcı olacağımız için gururluyuz.”

İLGİLİ HABERLER