Teknoloji

Apple macOS High Sierra’daki kritik güvenlik açığını kapattı

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac

Apple macOS High Sierra için bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Çok önemli olan ve bir an önce yüklenmesi tavsiye edilen bu güvenlik güncellemesi önceki gün ortaya çıkan bir açığı kapatıyor.

Security Update 2017–001 etiketi taşıyan bu yamanın destek sayfasında da, bir Mac bilgisayara herhangi bir şifre girmeden yönetici erişimine izin veren açığı kapattığı doğrulanıyor.

Apple, güncellemenin açıklama kısmında müşterilerine, bu güncellemeyi mümkün olan en kısa zamanda yüklemeleri konusunda uyarıda bulunuyor. Eğer şirketin en son masaüstü işletim sistemini kullanıyorsanız, tavsiyeyi dikkate almanızda fayda var. Apple bu kritik güvenlik yamasının mümkün olduğu kadar hızlı şekilde yayılması için kendi payına düşeni yapıyor; High Sierra yüklü tüm sistemlere bu güncellemenin otomatik olarak yüklenmesini de sağlıyor. Bu şekilde de Mac bilgisayar kullanan şirketlerin bilgi teknolojileri departman yöneticilerinin işleri biraz daha kolaylaşacaktır.

Apple, ortaya çıkan bu açıktan dolayı duyduğu üzüntüyü de dile getirmekten geri kalmıyor. Ne de olsa, kullanıcı güvenliği ve gizliliğine verdiği önemin altını sürekli çizen bir şirket için, bu yaşanan talihsiz bir durum. Konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada Apple, güvenliğin her bir Apple ürünü için birinci öncelik olduğunu, ne yazık ki bu macOS sürümünde bir aksaklık yaşandığını dile getirdi. Meydana gelen bu hatadan dolayı çok üzgün olduğunu dile getiren şirket, hem ortaya çıkan bu açık hem de yaşattığı rahatsızlık nedeniyle tüm Mac kullanıcılarından özür diledi. Müşterilerinin her zaman daha iyisini hak ettiğini, bu tür bir olayın tekrar yaşanmasına engel olmak için geliştirme sürecini denetleyeceklerini de vurguladı.

Mac’inizi emniyet altına almak için, hemen Mac App Store’u açın ve karşınıza çıkacak Güvenlik Güncellemesi’ni hemen yükleyin. Sadece 1,2 MB büyüklüğe sahip olan güncelleme dosyasının yüklenmesinden sonra yeniden başlatma da gerekmiyor.

Güvenlik açığının ortaya çıkmasından sonra Apple, yayınladığı geçici çözüm ile kullanıcıların “yönetici” şifresi açığından korunmaları için bir yol göstermişti. 24 saat geçmeden gelen bu yama ile birlikte sorun tamamen çözülmüş oluyor. Apple, güvenlik mühendislerinin bu açıktan salı günü öğleden sonra haberdar olduklarını belirtiyor ki, bu da güvenlik açığının detaylarının kamuoyuna açıklanmadan önce şirkete herhangi bir uyarı yapılmadığını da gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER