Teknoloji

Apple yenilenmiş MacBook’larını 2021’in ikinci yarısında çıkaracak

apple macbook m1

Apple, 2021’in ikinci yarısında kendi tasarımı olan işlemcileri taşıyan daha fazla MacBook seçeneğini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan bu öngörü, Apple’ın Intel’den ayrılma konusunda daha önce açıkladığı iki yıllık takvimle örtüşüyor.

Kuo raporunda bu MacBook’larda yeni bir tasarımın tercih edileceğini de belirtiyor. Bu modellerin hangileri olacağı doğrudan ifade edilmese de; Kuo’nun daha önceki paylaşımlarına göre, bunlar 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro’lar olacak. Apple’ın bu modelleri 2021’in ikinci veya üçüncü çeyreğinde çıkarabileceği Kuo tarafından iddia edilmişti.

Apple’ın yenilenmiş bir 24 inç iMac ve daha küçük bir Mac Pro modelinde de kendi işlemcisini kullanmaya hazırlandığı raporda belirtilenler arasında yer alıyor.

Apple, kendi tasarımı olan M1 işlemciyi taşıyan ilk MacBook modellerini kısa süre önce tanıtmıştı. Yeni MacBook Air ve MacBook Pro ile birlikte Mac mini de Apple’ın kendi işlemcisini taşıyan ilk bilgisayarlar olarak gözler önüne çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER