Teknoloji

Apple video sorunları olan MacBook Pro’lar için genişletilmiş onarım desteği sunuyor

macbook-pro-retina-280714

Apple bir açıklama yaparak video sorunları ve sistem hataları sıklıkla gündeme gelen MacBook Pro modelleri için genişletilmiş onarım desteği sunacağını duyurdu. 2011’de üretilen 15 ve 17 inç MacBook Pro modelleri ile 2012 ortası ve 2013 başı arasında üretilen 15 inç Retina ekranlı MacBook Pro modelleri, destekten faydalanabilecek.

Kullanıcılar cihazlarının destek kapsamına girip girmediğini Apple’ın internet sitesinde bulunan özel araçla kontrol edebilecek. Ücretsiz onarım desteği ABD ve Kanada’da 20 Şubat itibarıyla devreye girecek. Diğer ülkelerde ise süreç 27 Şubatta başlayacak. Türkiye’nin de genişletilmiş onarım desteğinin kapsama alanında olan ülkeler arasında bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Apple’dan yapılan açıklamada video sorununun Şubat 2011 ve Aralık 2013 arasında satılan MacBook Pro modellerinin küçük bir kısmını kapsadığı belirtildi. Şirketin sunduğu bu destek kapsamında bahsi geçen sorunlardan muzdarip olan MacBook Pro modelleri ücretsiz olarak tamir edilecek. Apple’dan yapılan açıklamada daha önce sorunun giderilmesi için servise başvuran ve karşılığında bir ücret ödeyen kullanıcılara geri ödeme yapılacağı belirtilirken, söz konusu geri ödeme sürecinin Türkiye’de işletilip işletilmeyeceği bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER