Teknoloji

Apple MacBook Pro 14 ve 16 için mini-LED tedarikçisi buldu

apple macbook pro

Apple MacBook Pro dizüstü bilgisayarların mini-LED ekranlarla yenilenmesi planının tedarik sıkıntıları nedeniyle sekteye uğradığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Şirketin hâlihazırdaki tek mini-LED ekranlı cihazı olan 2021 model iPad Pro 12.9’un stoklarında da sıkıntı yaşadığı biliniyor. ABD’de söz konusu cihazın teslimatı için temmuz ayının ortasına veya sonlarına tarih veriliyor.

DigiTimes’ın haberine göre, Apple bu sıkıntıyı aşmak için aradığı iş ortağını buldu. Cupertino merkezli şirketin mini-LED panel tedariği için Osram Opto Semiconductors isimli şirketle anlaştı. Osram Opto’nun ürettiği mini-LED panellerin bulunduğu MacBook Pro’ların 2021’in ikinci yarısında piyasaya çıkabileceği belirtiliyor.

Apple’ın mini-LED MacBook Pro için 14 ve 16 inç ekran seçenekleri sunacağı söyleniyor. Şirketin Touch Bar’dan vazgeçeceği ve dizüstü bilgisayara MagSafe konnektörü ekleyeceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Yeni MacBook Pro’da sekiz çekirdekli yüksek performanslı bir işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemcinin Apple M2 olabileceği belirtiliyor. Şirketin M2 üretimine nisan ayının sonu itibarıyla başladığı konuşuluyor.

Apple yeni MacBook Pro için duyuruyu 7 Haziran’da başlayacak WWDC 2021 etkinliğinde yapabilir. Bu etkinlikte Apple’ın yeni işletim sistemleriyle ilgili ilk detayları öğrenmek de mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER