Teknoloji

Apple MacBook Pro serisini daha yeni işlemciler ile güncelledi

apple macbook pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple üst model dizüstü bilgisayarlarını daha modern teknik özelliklerle güncelledi. 15 inç ve 13 inç MacBook Pro modelleri bu güncellemelerden nasibini aldı. Daha hızlı Intel işlemcileri ve kullanılmaya başlandığından bu yana çeşitli şikayetlere konu olan klavye mekanizmasına getirilen düzenlemeler başlıca yenilikler arasında bulunuyor.

En büyük değişiklik 15 inç modele geliyor, 9. nesil Intel Core işlemcilerle güncelleniyor. Temel modelde 2.6 GHz, 6 çekirdekli Intel Core i7 işlemci bulunuyor. Bunun hızı Turbo Boost ile 4.4 GHz’e kadar çıkarılabiliyor. Bir sonraki modelde ise 2.3 GHz, sekiz çekirdekli Intel Core i9 işlemci var ve bu bir MacBook için ilk niteliğini taşıyor. Bunun da hızı Turbo Boost ile 4.8 GHz seviyesine çıkarılabiliyor.

Mümkün olan en yüksek gücü isteyenler için de Apple, en üst konfigürasyon seçeneğinde 8 çekirdekli, 2.4 GHz temel frekanslı Intel Core i9 işlemciyi sunuyor. Bunun da hızı Turbo Boost ile 5.0 GHz’e çıkarılabiliyor. Apple, bunu “şimdiye kadarki en hızlı Mac dizüstü bilgisayar” olarak tanımlıyor.

Touch Bar özellikli 13 inç model de benzer şekilde işlemci güncellemelerinden geçiriliyor. Temel modelde 2.4 GHz, 8. nesil, dört çekirdekli Core i5 işlemci geliyor. Bunun hızı 4.1 GHz’e kadar çıkarılabiliyor. Karşılaştıracak olursak, geçen yılın giriş seviyesi modelinde 2.3 GHz, 8. nesil, dört çekirdekli Core i5 işlemci bulunuyordu ve bunun hızı 3.8 GHz’e çıkarılabiliyordu. Aynı zamanda şimdi, dört çekirdekli Core i7 işlemci barındıran ve hızı 4.7 GHz’e çıkarılabilen işlemci barındıran yeni bir en üst seviye özelleştirme seçeneği de mevcut.

İki MacBook Pro modeli için geri kalan özellikler değişmeden kalıyor. Aynı GPU’lar ve entegre grafik seçenekleri, bellek seçenekleri ve tasarım korunuyor. Apple, bu dizüstü bilgisayarların ısı yönetim sistemlerini büyük oranda değiştirmediğini söylüyor.

Yenilenen Apple MacBook Pro modellerinde klavye de iyileştiriliyor

Değişen diğer önemli unsur da küçük güncellemelerden geçirilmiş klavye oluyor. Apple, kelebek mekanizmasının bir kısmını yeni bir materyal kullanarak ürettiğini ve bunun da problemleri azaltacağını düşünüyor. Ne var ki, klavye tasarımı 2018 model MacBook Pro ve MacBook Air modellerindeki üçüncü nesil klavye gibi, değişmeden korunuyor.

Güncellenen teknik özellikler sadece şirketin Touch Bar özellikli modelleri için geçerli. Eğer 13 inç ve Touch Bar taşımayan bir MacBook Pro isterseniz, bu modelde herhangi bir yenilik görmeyeceksiniz. Bu model çift çekirdekli, 7. nesil Intel yongaları ve 2017’de kullanıma sunulan ikinci nesil kelebek klavye mekanizmasıyla birlikte geliyor.

İLGİLİ HABERLER