Teknoloji

Samsung’dan Apple MacBook Pro’lara benzeyen Notebook 7 dizüstü bilgisayarlar

samsung notebook 7

Samsung bir çift yeni dizüstü bilgisayarın duyurusunu gerçekleştirdi. Notebook 7 adı altında çıkarılan bu yeni dizüstü bilgisayarlar tasarımlarıyla Apple’ın MacBook Pro’larını epey andırıyor.

Windows 10 dizüstü bilgisayarların 13 inç ve 15 inç ekranlı versiyonları bulunuyor. Her biri MacBook Pro’yu andıran tasarım unsurlarıyla dikkat çekiyor. Elmas kesim kenarlar, geniş izleme dörtgeni ve ekranı saran ince çerçeve mevcut. Sadece bunlarla sınırlı kalmayan Samsung, klavyede kullanılan yazı tipi ve duvar kağıdına kadar Apple’dan esinlenmiş. Üstelik metal gövdeye açılmış geniş girinti sayesinde ekranı kaldırmak da daha kolay oluyor.

İki model içinde 13 inçlik model Apple MacBook Pro’ya en çok benzeyen model oluyor. Klavye yerleşimi, merkeze hizalanmış izleme dörtgeni ve geri kalan birçok sunur onu andırıyor. 15 inçlik dizüstü bilgisayarın tasarımı da hemen hemen aynı olsa da, Apple’ın dizüstü bilgisayarlarında rastlamadığımız sayısal tuş takımını klavyede görüyoruz. Bu nedenle izleme dörtgeni de gövdenin biraz soluna doğru kaydırılmış.

samsung notebook 7

Samsung Notebook 7, Apple’ın dizüstü bilgisayarlarında farklı olarak birçok kullanışlı port barındırıyor. Bunların arasında iki adet USB 3.0 portu, bir USB-C portu, HDMI ve microSD kart yuvası da var. Böylelikle harici monitör bağlamak veya birden çok aksesuarı kullanmak için ek adaptör gerekmiyor. Ne var ki, Ethernet bağlantısı bunun dışında kalıyor.

Samsung’un yeni dizüstü bilgisayarları temmuz ayı sonlarına doğru yurt dışında, 999 dolardan başlayan fiyatlarla satışta olacak. Her bir boyut 8. nesil Intel Core işlemci seçenekleriyle geliyor. 8 GB RAM, 1080p ekran, parmak izi sensörü gibi özellikler de var. 15 inç dizüstü bilgisayar Nvidia GeForce MX250 ayrık grafik kartı ile özelleştirilebiliyor. Böylelikle Intel’in dahili grafik işlemcisine göre daha güçlü bir çözüm sunuluyor. Daha hızlı depolama isteyenler için ek SSD kurulumu desteği de mevcut.

Samsung Notebook 7 Force da var

Bu arada Samsung, iki Notebook 7 seçeneğinin yanında bir de 15 inç Notebook 7 Force modelini de sunuyor. Notebook 7 ile benzer bir görünüme sahip olan bu dizüstü bilgisayar sadece siyah renkle geliyor.

samsung notebook 7 force
Samsung Notebook 7 Force

Bu bilgisayarın yurt dışı fiyatı 1499 dolar olarak belirlendi. Daha yüksek fiyatın karşılığında Nvidia GeForce GTX 1650 ile birlikte geliyor. 16 GB RAM, Ethernet portu ve depolama alanını genişletmek için iki yuva da diğer özellikleri arasında bulunuyor.

Notebook 7 Force, video düzenleme ve oyun gibi işler için uygun görünüyor. Ne var ki, 43Wh gibi nispeten düşük kapasiteli bir pille gelmesi kafalarda soru işareti oluşturabilir. Karşılaştıracak olursak, 15 inç MacBook Pro’da 83.6Wh kapasiteli pil bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER