EğlenceManşetler

Apple’ın 31 Ekim etkinliğinde Mac’de oyun deneyimi ön planda olacak

apple mac oyun

Apple, 31 Ekim Salı gecesi Türkiye saatiyle 03.00’te online bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Etkinliğin önemli odak noktalarından birinin Mac üzerinde oyun olacağına dair çeşitli nedenler bulunuyor.

Apple’ın son zamanlarda Mac ve oyun ilişkisi üzerine yaptığı çalışmalar, etkinliğin oyun odaklı bir temaya sahip olabileceğini gösteriyor. Özellikle donanımsal ışın izleme (Ray Tracing) teknolojisinin vurgulanması bekleniyor. Apple silikon çiplerinde genellikle mimari benzerlikler bulunuyor. iPhone 15 Pro‘daki A17 Pro çipi gibi, Apple’ın yakında çeşitli modellerde görmeye başlayacağımız M3 serisi çipleri de donanımsal ışın izleme özelliği sunarak grafik oluşturma yazılıma dayalı ışın izlemeye göre önemli derecede iyileştirme sağlaması bekleniyor.

M3 serisi çiplerin TSMC’nin 3nm süreci ile üretilmesi bekleniyor, bu da daha hızlı performans ve M2 serisi çiplere göre daha iyi enerji verimliliği anlamına geliyor. Bu gelişmeler, daha fazla AAA oyunun Mac platformunda piyasaya sürülmesini kolaylaştırabilir.

Apple Mac için üst sınıf (AAA) oyunların işaretini vermişti

Apple, yakın zamanda IGN ile yaptığı bir röportajda Mac’te daha fazla AAA oyunun piyasaya sürüleceğine dair ipuçları verdi. Apple VP’si Tim Millet, iPhone 15 Pro için geçen ay duyurulan yeni oyunların zamanla Apple silikon Mac’lerle uyumlu olup olmayacağı sorulduğunda “geliştiricilerin bunu bizimle birlikte yapacaklarını” belirtti. Bu oyunlar arasında Resident Evil 4 yeniden yapımı, Death Stranding Director’s Cut ve Assassin’s Creed Mirage bulunuyor.

Japon oyun geliştiricisi Capcom, Resident Evil Village oyununun 30 Ekim’de iPhone 15 Pro ve M1 çipi veya daha yeni modellerle donatılmış iPad modelleri için mevcut olacağını duyurdu. Bu tarih, Apple’ın önümüzdeki haftaki etkinliği ile aynı gün. Etkinliğin saati olan Pasifik yerel saati ile 17.00, Japonya’da 31 Ekim gününün mesai saatlerine denk geliyor ve kaynaklar, etkinliğin büyük bir Japon oyun geliştiricisi ile önemli bir iş birliği içereceğini belirtiyor.

Sony’nin de 30 Ekim’de Kuzey Amerika’da PS5 oyunları için bulut akışını başlatmayı planladığı biliniyor. Acaba bunun da Apple ile bir bağlantısı olabilir mi?

macOS Sonoma, oyun için CPU ve GPU performansını geçici olarak önceliklendiren yeni bir Oyun Modu özelliği de içeriyor. Oyun Modu ayrıca AirPods ses gecikmesini azaltıyor ve popüler üçüncü taraf oyun kontrol cihazları ile giriş gecikmesini Bluetooth örnekleme hızını ikiye katlayarak azaltıyor. Tüm bu gelişmeler, Mac kullanıcılarını oyun tarafında heyecanlı günlerin beklediğini işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER