Teknoloji

Apple 31 Ekim etkinliğinde “Korkunç derecede hızlı” sloganıyla yeni Mac’leri işaret ediyor

apple 31 ekim

Apple, 30 Ekim Pazartesi ABD Pasifik zaman dilimiyle 17.00’de, bizim zaman dilimimizle 31 Ekim Salı gece 03.00’te başlayacak olan Ekim etkinliğinin duyurusunu yaptı. “kullanıcıların gizemi çözmesi için bir ipucu sundu. 31 Ekim’deki etkinliği ‘Hız Korkusu’ olarak adlandıran “Scary Fast”, yani “Korkunç Derecede Hızlı” anlamına gelen sloganıyla Apple, 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı’na da atıfta bulunuyor. Apple’ın, ekim sonu beklenen Mac’leri tanıtacağı tahmininde bulunmak yanlış olmayacaktır.

Zaten etkinlik sitesinde, Apple logosunun Finder simgesine dönüştüğü animasyon, Mac ailesindeki yeni üyelerin yolda olduğunun tecelli edilmesi olarak yorumlandı. Geçen hafta sonu Bloomberg’den Mark Gurman, bu özel etkinlikte “Mac merkezli ürün atılımı” olabileceğini öngörmüştü.

Apple, yeni ve daha hızlı Mac’lerle teknoloji sahnesine çıkıyor

Son dedikodulara göre, etkinlik için Apple’ın elinde yenilenmiş bir 24 inç iMac ve yeni bir MacBook Pro var. Gurman, 14 ve 16 inç MacBook Pro ve iMac’ların stoklarını tüketen Apple’ın yeni modellerle karşımıza çıkacağını belirtti.

Önceki söylentilere nazaran yeni bilgisayarların, çok daha hızlı bir performans için Apple’ın M3 çipini içerebileceği konuşuluyor. Etkinliğin sloganı “Korkunç Derecede Hızlı”, acaba bu, aşırı derecede yükselecek bir performansı mı işaret ediyor? Bir yandan da, beklenen iPad güncellemelerinin bu yıl gelmeme ihtimalini de göz önünde bulundurmalıyız.

Apple, son ‘Wonderlust’ etkinliği ile iPhone 15 serisi ve Apple Watch’a eklemeleri ve USB-C şarj kutusu ile gelen AirPods Pro’yu tanıtmıştı. Üstelik geçtiğimiz hafta daha hesaplı bir USB-C uyumlu Apple Kalem’i sevenlerin beğenisine sunmuştu.

Apple’ın bir sonraki etkinliği için çok da beklemeye gerek yok. Gelecek hafta bu zamanlarda yeni ürünlerle tanışmış olacağız. Yenilikler, gecenin geç saatlerinde olsa bile, en hızlı şekilde Teknoblog’da ve sosyal medya kanallarımızda olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER