Teknoloji

Apple OLED iPad Air ve iPad mini için hazırlıklara başladı

oled ipad air

Apple’ın 2024’ün başlarında yeni iPad Pro modellerini gözler önüne çıkarması bekleniyor. Bu modellerde şirketin OLED panellere geçiş yapması da konuşulanlar arasında yer alıyor. Yeni bir rapora göre, Apple bu OLED açılımını diğer iPad modellerine de uygulayacak. Ancak OLED iPad Air ve iPad mini için biraz daha uzun süre beklemek gerekecek.

Araştırma şirketi Omdia tarafından hazırlanan “iPad satın alma planı ve öngörüsü” başlıklı rapor, Apple’ın geçtiğimiz yılki ve gelecekteki tedarik zinciri yatırımlarını mercek altına alıyor. Raporda iPad Pro siparişlerinin gerilediği belirtilirken, baz iPad ve iPad Air modellerinin pazardaki durgunluğa karşı daha dayanıklı olduğunun altı çiziliyor.

Omdia’nın raporu, daha önce çıkan haberlerle de örtüşüyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Apple’ın 2024’te OLED ekranlı iPad Pro’yu duyurması bekleniyor. Şirketin 11 ve 12.9 inç büyüklüğündeki OLED paneller için yine LG ve Samsung’a sipariş verdiği belirtiliyor.

Rapora göre, Apple ilk etapta iPad Pro’lar için 10 milyon OLED panel siparişi geçti. Bu siparişlerden 6 milyonunun LG, 4 milyonunun ise Samsung tarafından tedarik edileceği söyleniyor.

OLED iPad Air ve iPad mini için iPad Pro’ların satış grafiğini takip edecek

Omdia, Apple’ın OLED ekran teknolojisini iPad Air ve iPad mini modellerinde kullanma ihtimalini de sürekli bir şekilde değerlendirdiğine dikkat çekiyor. Ancak raporda bu dönüşümün 2026’dan önce gerçekleşmesinin beklenmediğinin de altı çiziliyor.

Omdia’nın raporuna göre, Apple OLED iPad Air ve iPad mini hakkında kesin kararlar vermek için OLED ekranlı iPad Pro modellerinin satış grafiğini izleyecek. Buna ek olarak, şirketin daha fazla OLED panel tedarikçisi bulmak için çalıştığı da belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER