Teknoloji

Apple, ekim ayı sonunda yeni Mac modellerini duyurmaya hazırlanıyor

apple mac

Apple, ekim ayının son günlerinde yeni Mac modellerini duyurmaya hazırlanıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın bugünkü haberine göre, Apple’ın 30 veya 31 Ekim’de yenilenmiş bir iMac ve muhtemelen birden fazla MacBook Pro modelini tanıtması bekleniyor.

Beklenen yeni iMac modeli hakkındaki tahminler

Gurman, Apple’ın 32 inç ekranlı daha yüksek seviyede bir iMac planladığını, ancak bu modelin 2024 veya 2025 yılına kadar piyasaya sürülmesinin beklemediğini belirtiyor. 2021 baharında piyasaya sürülen 24 inçlik iMac, yenilenmiş bir tasarım ve M1 çipi ile gelmişti. Şimdi ise, bu makinenin bir güncelleme alması doğal. Ancak henüz Apple’ın M3 jenerasyonunu mu yoksa sadece M2 çipli yeni bir iMac mi sunacağı belirsiz. Eğer M2 çipli bir model sunulursa, bu da iMac serisi için bir yükseltme anlamına gelecek, çünkü şimdiye kadar M2 çipi tamamen atlanmıştı.

MacBook Pro güncellemeleri

14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinin, geçtiğimiz ocak ayında M2 jenerasyonunun lansmanından bu kadar kısa bir süre sonra güncellenmesi alışılmadık olsa da, tamamen eşi benzeri görülmemiş bir durum değil. Yeni Mac modelleri, tatil sezonu için tam zamanında gelecek ve Apple’ın 2 Kasım’daki çeyrek dönem kazanç sonuçlarından hemen önce duyurulacak.

Bu, Apple için ekim ayındaki ikinci ürün lansmanı olacak. Apple, bu hafta içinde kasım ayının başlarında piyasaya çıkacağını belirttiği, USB-C uçlu yeni bir Apple Pencil’ı duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER