Apple’ın Lytro tarzı yeniden odaklamalı kameralara ilgi gösterdiğini 2011 yılında başvurusu yapılan ve dün onaylanan patentten anlıyoruz.
Şirketin tanımlamasını yaptığı kamera iki tür görüntünün yakalanması arasında geçiş yapma yeteneğine sahip. Çekim sonrasında yeniden odaklama yapılabilen düşük çözünürlüklü görüntüler ve herhangi bir değişiklik yapılamayan yüksek çözünürlüklü fotoğraflar aynı anda yakalanabiliyor. Bunun için yeniden odaklanabilir görüntünün yakalanması sırasında kameranın lensi ve sensörü arasında kayma yapacak mikrolens dizisinin ve adaptörün bulunması gerekiyor. Bu yapı normal fotoğrafın çekimi sırasında da uzağa kayacak.
Yukarıdaki görüntü böyle bir kameranın kesitini gösteriyor. Yeniden odaklanabilir fotoğrafın çekilmesi için “430” ile işaretlenmiş mikrolens dizisinin yeniden odaklanabilir fotoğraf çekebilmesi için konumlandırılması gerekiyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu

Apple Upgrade duyuruldu, iPhone ve Mac’e aylık ödeme modeli geliyor

Apple MacBook Ultra şimdiye kadarki en büyük tasarım değişikliğiyle gelebilir

Apple, App Store’daki sahte kripto uygulaması nedeniyle milyon dolarlık davayla karşı karşıya

watchOS 26.6 çıktı, Apple Watch’taki kritik açıkları kapatıyor
Çeşitli şirketler Lytro’nun kamerasını sadece yazılım kullanarak taklit etmek için çeşitli girişimlerde bulunmuştu, ancak kimse bu tarz bir donanım modeli geliştirmemişti. Apple Lytro’dan ilham aldığını da saklamıyor, patentinde Lytro’nun kurucusu Ren Ng’den de bahsediyor, bununla birlikte mükemmel çözümü sunmadığını da belirtmekten geri kalmıyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Patentte, düşük çözünürlüklü yeniden odaklanabilir mod ile yüksek çözünürlüklü odaklamasız mod arasında geçiş veya değişikliği mümkün kılacak bir kamera sistemini mümkün kılacak yönteme ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Ayrıca bu tarz bir kameranın bir mobil cihazda yer alabileceğine de işaret ediliyor. Ne var ki, sadece buna dayanarak gelecekte Apple’ın iPhone’a bu tarz bir özellik ekleyeceği tahmininde bulunmak zor.
İlgili >> Apple Insider, USPTO



