Teknoloji

Apple kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue Ferrari’nin yönetim kuruluna girdi

İtalyan otomobil üreticisi Ferrari sürpriz bir adım attı ve Apple’ın internet yazılım ve servislerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue’yu yönetim kuruluna aldı. Bu, Eddy Cue’nun kısa zaman içinde üstlendiği ikinci önemli görevlerden birisi olma niteliğini taşıyor. Bildiğiniz gibi Apple yöneticisinin görev alanları arasına geçtiğimiz hafta iOS 6 Haritalar ve Siri uygulamaları da katılmıştı.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada Cue sekiz yaşından beri bir Ferrari sahibi olmak istediğini ve yaklaşık beş senedir bir Ferrari sahibi olma şansını yaşadığını ifade etti. Ferrari’nin sadece kendisinin becerebileceği birinci sınıf tasarım ve mühendisliğe saygı duymaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. Aslına bakarsanız, Cue’nun Ferrari yönetim kurulundaki yeni görevi Apple içindeki yaklaşımın da değişmekte olduğunu gösteriyor. Steve Jobs zamanında çalışanların diğer şirketlerin yönetim kurullarında görev almasına izin verilmiyordu. Sadece şimdiki CEO Tim Cook’un 2005 yılında Nike’ın yönetim kuruluna girmesine izin verilmişti.

Cue’nun yeni pozisyonunun iki şirket arasında işbirliklerine yol açıp açmayacağını şu an için kestirmek zor. Cook bu yılın başlarında Ferrari yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Luca di Montezemolo ile bir görüşme yapmıştı. Her iki şirket arasındaki yakın ilişkiye karşın aralarında bir iş ortaklığı kurulacağını beklememek gerekiyor. Ancak önümüzdeki dönemde Apple’ın diğer üst düzey yöneticilerini de başka şirketlerin yönetim kurulunda görürsek şaşırmayalım.

İlgili >> Ferrari

İLGİLİ HABERLER