Teknoloji

Yahoo yönetim kurulu Marissa Mayer’in arkasında duruyor

Yahoo CEO Marissa Mayer

Yahoo yönetiminin hafta içinde gerçekleştirilen olağan aylık toplantısında, şirketin önümüzdeki dönemde atacağı adımlar konusunda somut bir karara varılamadığı söyleniyor. Şirket, kendisini satışa çıkarmak veya Çinli perakende devi Alibaba’daki hisselerini satmak gibi seçenekleri değerlendiriyordu.

Yahoo’nun parçalara ayrılmaya hazır olduğu ve oluşturulacak “Aabaco Holdings” isimli yeni yapı için bir CEO ve yönetim kurulu oluşturduğu biliniyor. Bu yapının aktif hâle gelmesi için yapılması gereken tek şey ise yönetim kurulunun onay vermesi.

Yahoo’nun mevcut hissedarlarının parçalara ayrılma konusundaki bakışı da farklılık gösteriyor. Özellikle ilk etapta bölünmeyi destekleyen, ancak daha sonrasında vergi yükü nedeniyle şiddetle sürece karşı çıkan Starboard Value isimli yatırım grubunun tavrı dikkat çekiyor.

Öncesinde şirketin parçalara ayrılması konusundaki çalışmaları destekleyen Starboard, son zamanlarda şirketin ana internet varlıklarının elden çıkarılması konusunda diğer hissedarlara lobi yapıyor. Bu yolun seçilmesi durumunda Marissa Mayer’in şirkete uygun CEO olup olmadığı da biraz daha tartışmaya açık hâle geliyor.

Yahoo yönetim kurulu Mayer’in arkasında

Bazı direktörler endişelerini dile getirse de, Yahoo yönetim kurulunun şu an için Marissa Mayer’in arkasında olduğu da, kaynaklar tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. Şirketin dümenini mobile doğru kıran Mayer, işleri düzeltmenin kolay olmadığını kanıtlaması nedeniyle de takdir ediliyor.

Mevcut hava, Marissa Mayer’in ayrılığı seçmediği sürece, en azından kısa vadede, kovulmasının beklenmediğini gösteriyor. Kendisini yakından tanıyanlar, bu ihtimali de masadan kaldırıyor ve Marissa Mayer’in mücadeleyi bırakıp gidecek bir insan olmadığını dile getiriyor.

İLGİLİ HABERLER