Teknoloji

Apple Kestirmeler uygulamasını yeni kestirme seçenekleriyle güncelledi

apple kestirmeler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Kestirmeler uygulaması için yayınladığı son güncellemeyle kullanıcılara hava durumu entegrasyonu ekleme, yeni ölçüm dönüştürme seçenekleri ve iCloud ile daha iyi paylaşım gibi özellikler sunuyor. Artık kullanıcılar “hava durumunu göster” veya “hava tahmini göster” gibi komutlarla hava durumu bilgisini kestirmelere ekleyebilecek.

Kullanıcılar artık uygulama üzerinden alarm, alarm aktivasyonu ve zamanlayıcıyı başlatma için de kestirmeler oluşturabilecek. Daha önce de uygulamada kullanıcıların zamanlayıcı olarak kullanabileceği bazı kestirmeler bulunuyordu.

Ancak artık kullanıcılar doğrudan bir zamanlayıcıyı çalıştıran kendi standart kestirmelerini oluşturabilecek. Buna ek olarak, uygulamayla ölçüm yapmak ve ölçüm birimlerini dönüştürmek de daha kolay hâle gelecek. “Son içe aktarılanları çek” kestirmesi ise en yeni fotoğrafları hızlı biçimde çekmeyi sağlayacak.

Apple Kestirmeler uygulaması HomePod ile daha yakın çalışacak

Apple Kestirmeler uygulaması için yayınlanan güncellemeyle HomePod’a verilen sesli bir komutla da kestirmeleri kullanmak mümkün hâle geliyor. Kestirmeler uygulaması Cupertino merkezli şirket tarafından hazırlansa da, güncellenmiş versiyonunu App Store üzerinden indirmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER