Teknoloji

Apple katlanabilir iPhone modelinin ekranı için LG ile birlikte çalışıyor

katlanabilir iphone

Apple gelecekte çıkaracağı tahmin edilen katlanabilir iPhone modelinde kullanılacak ekranı LG desteğiyle temin edecek. Bu iddia Digitimes tarafından dile getirildi.

Yayın organının kaynaklarından aldığı bilgilere göre, LG Display Apple’a, iPhone için katlanabilir OLED panelinin geliştirilmesi sırasında yardımda bulunacak. Ne var ki, bu noktada şirketin, cihaz geliştirildiğinde ve seri üretimi hazır hâle geldiğinde, katlanabilir iPhone’un tedarikçisi olarak kalıp kalmayacağı bilinmiyor.

Tabii ki, “katlanabilir iPhone” ile ilgili haberleri ilk kez duymuyoruz. Ve LG de ilk kez bu tarz bir ürünün ekranının üretimiyle ilgili olarak sözü edilen bir şirket olarak karşımıza çıkmıyor. 2017 yılında, LG’nin iPhone için esnek ekranlar amacıyla bir çalışma grubu kurduğu haberleri çıkmıştı.

Ne var ki, daha önce de Samsung’un Apple’ın katlanabilir OLED ekranlarının tedarikçisi olacağı öne sürülmüştü. Üstüne üstlük son haberler, şirketin Apple’a geçen yıl test amacıyla çeşitli haberler gösterdiğini de işaret ediyordu.

Apple, mevcut ve daha önceki iPhone modellerinde hem LG hem de Samsung ekranlarını kullandığı için, her iki şirketin katlanabilir ekran teknolojilerini test etmesi normal görünüyor. Üstelik daha da ileri giderek beklenen telefonu için gerekli ekranı iki farklı tedarikçiden de alabilir. Şu an için bu durumla ilgili bir netlik bulunmuyor.

Ne var ki, doğru olan bir şey varsa, o da geçen yıldan bu yana katlanabilir iPhone dedikodularıyla ilgili yoğunluğun arttığıdır. Tabii ki, bu durum hiçbir şeyin kesin olduğu anlamına gelmez, ancak yıllardır elde ettiğimiz tecrübeler, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.” sözünün teknoloji dünyası için de geçerli olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER