ManşetlerTeknoloji

Apple fişi çekilen projelerde görev yapan 700’den fazla kişinin işine son verdi

apple

Kaliforniya İstihdam Geliştirme Departmanı tarafından yayınlanan en son rapor, Apple bünyesinde görev yapan 700’den fazla kişinin işine son verildiğini gösteriyor. İşten çıkarılanların 371’inin şirketin Santa Clara’daki ofisinde çalıştığı ve bunların büyük kısmının artık vazgeçilen elektrikli otomobil projesinde sorumlu olduğu belirtildi.

Kaliforniya eyalet yasalarına göre, şirketlerin İşçi Düzenleme ve Yeniden Eğitim Bildirimi Programı kapsamında işten çıkardıkları kişileri konumlarıyla birlikte İstihdam Geliştirme Departmanı’na raporlaması gerekiyor.

Apple’ın Santa Clara’daki sekiz ofisinin de küçülme kararından etkilendiği belirtiliyor. Bunlardan birinin otomobil geliştirme çalışmalarının yürütüldüğü ana ofis olduğu, bir diğerinin de MicroLED ekran geliştirme çalışmalarının merkezi olduğu ifade edildi. Şirket, MicroLED projesinden de geçtiğimiz mart ayında maliyetler ve teknik zorluklar nedeniyle vazgeçmişti. iPhone, Mac ve akıllı saatlerinde kendi ürettiği ekranları kullanmak isteyen Apple’ın en azından kısa vadede bunu yapamayacağı anlaşılıyor.

Apple direksiyonsuz ve pedalsız otomobil üretmek için yola çıkmıştı

Apple’ın ilk planı direksiyonu ve pedalları dahi olmayan tamamen otonom bir araç üretmekti. Ancak şirket daha sonra bunun yerine bir elektrikli otomobil üretmeye yönelmişti. “Project Titan” adı altında yürütülen ve on yıl boyunca milyarlarca dolar harcanan bir proje bir süre önce rafa kaldırılmış ve bu projede görev yapan çalışanlardan bazıları şirketin yapay zeka ve ev robotları birimlerine yönlendirilmişti. Ancak sunulan rapor, Apple’ın her çalışanını kendi içinde istihdam edemediğini gösteriyor.

Apple akıllı ev robotları geliştirme projesinde henüz ilk aşamalarda. Şirketin projelerinden birinin etrafındaki insanları takip eden bir robot, diğerinin ise ekran hareket ettiren bir cihaz olduğu söyleniyor. Robot projesi, Apple’ın yeni gelir kaynakları bulma çalışmaları arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER