Teknoloji

Apple kalp ritmi ve kan basıncı ölçen EarPods kulaklıkları hazırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple kalp ritmini ve kan basıncını ölçen yeni bir EarPods kulaklık setini haziran ayında duyurabilir. Söz konusu cihazın iWatch öncesinde çıkacak ve bu ürün için Apple fanatikleri için ısınma niteliğinde olacak bir ürün niteliği taşıyacağı söyleniyor.

iphone-5-inceleme-00036

İddialara göre yeni nesil EarPods kulaklıklar vücut durumunu izlemeyi sağlayan çeşitli düzenekler içerecek. İddia secret.ly adlı bir sosyal ağ üzerindeki mesajda dile getirildiği için şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ancak daha önce de Apple’ın yüksek teknolojili kulaklıklar çıkarabileceği söyleniyordu. Bu son dedikodu onlarla örtüşüyor.

Ayrıca mesajda bu yeni nesil EarPods kulaklık setinin Lightning portuna ihtiyaç duyacağı, bu nedenle son 1-2 yılın iPhone’larında kulaklık portunun aşağı taşındığı belirtiliyor. Buna ek olarak kulaklıklar daha iyi ses bastırma özelliği için ikinci bir mikrofon barındırabilir.

Apple’ın WWDC etkinliği 2 Haziranda başlayacak. Etkinlikte iOS ve OS X’in yeni sürümlerinin başrolde olması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın sağlık alanında da bazı duyurular yapması muhtemel. Healthbook iOS uygulamasının adı sık sık dillendiriliyor. Muhtemelen iWatch bilekliğinden önce yeni nesil EarPods kulaklıklar ile Healthbook uygulamasının veri sağlayacağı bir Apple aksesuarı sunulmuş olacak.

İlgili >> Secret.ly

İLGİLİ HABERLER