Teknoloji

İşe alımları yavaşlatan şirketler kervanına Apple da katılıyor

apple m4 mac

Küresel ekonomik sıkıntılar nedeniyle Microsoft ve Tesla’nın da aralarında bulunduğu pek çok büyük teknoloji şirketi kadrolarında küçülmeye giderken, Apple buna pek yanaşmamıştı. Ancak zorlu koşullar Cupertino merkezli şirketi de bazı adımlar atmaya mecbur kılmış gibi görünüyor.

Bloomberg’in haberine göre; işe alımları yavaşlatma kararı alan şirket, yaklaşık 100 sözleşmeli işe alım uzmanıyla yollarını ayırdı. Bu kararın “değişen ihtiyaçlar” doğrultusunda alındığı ifade edilirken; kararın farklı yerlerdeki çalışanları etkilediği belirtildi. iPhone üreticisinin kadrolu işe alım uzmanlarının ve sözleşmeli uzmanlarından bazılarının  görevlerini sürdürdüğü öğrenildi.

Apple’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Şirketin en son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Tim Cook; işe alımları sürdüreceklerini, ancak zorlu koşullar nedeniyle “daha temkinli” hareket edeceklerini belirtmişti.

Şirketin bir önceki çeyreğinin nasıl geçtiğine bakınca bu habere pek şaşırmamak gerekiyor. iPhone gelirlerindeki artışa rağmen, ekonomik koşullar Apple Watch ve akıllı ev ürünlerinin satışlarını etkilemişti. iPad ve Mac satışları ise tedarikte yaşanan problemlerin kurbanı olmuştu. Her şeye rağmen 19.4 milyar dolar kâr elde etmeyi başaran şirket, geçmiş dönemdeki gibi “duraksız” bir büyüme yaşamama ihtimaline karşı kendisini hazırlıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER