Eğlence

Apple iPod nano’yu uzun bir aradan sonra güncelledi, ekranı büyüttü

Apple’ın bu akşamki etkinliğinin odak noktası iPhone 5 olsa da, uzun zamandır güncellenmemiş olan iPod serisi de yeni üyeleriyle karşımıza çıktı. Şirketin ucuz fiyatlı taşınabilir müzik oynatıcısı iPod nano uzun bir aradan sonra güncellenmiş şekilde karşımıza çıktı. 2.5 inç’lik, 240 x 432 piksel çözünürlüklü, inç başına 202 piksel barındıran çoklu dokunmatik geniş ekrana sahip olan bu cihaz daha ince, daha hafif, ayrıca Lightning adlı yeni konnektörü barındırıyor.

Küçük bir iPhone görünümünde olan ve ekranın altında yer alan ana ekran tuşuyla bu havayı daha da ağırlaştıran yeni iPod nano’nun kenarında fiziksel çalma tuşları yer alıyor. Bir önceki nesil iPod nano’nun sadece dokunmatik ekran üzerinden kontrol edildiğini göz önünde bulundurursak fiziksel kontroller hoşa gidebilir. Yeni iPod nano’da entegre FM alıcısı, Bluetooth, spor özellikleri ve adım sayar da yer alıyor. 

iPod nano’nun 16 GB’lık versiyonu 149 dolarlık fiyattan satışa sunulacak. Ürünün ekim ayında piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili >> Apple

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER