Teknoloji

İtalya’dan Apple’a iPhone nedeniyle bir ceza daha

apple iphone

Apple, iPhone modellerinin suya dayanıklılığı konusunda yanıltıcı iddialarda bulunduğu gerekçesiyle İtalya tarafından cezalandırıldı. Ülkenin rekabet kurumu AGCM, şirkete 10 milyon avro ceza kesti. Etkilenen iPhone 2017 çıkışlı iPhone 8 ve 8 Plus’a kadar uzanıyor.

Yapılan açıklamada; Apple, suya dayanıklılık iddiaları konusunda yeterince açık davranmamakla suçlanıyor. iPhone’ların 1 ila 4 metre derinlikte 30 dakika boyunca suyun içinde kalabileceği iddiasının ancak laboratuvar ortamında geçerli olduğu belirtiliyor.

AGCM, Apple’ın iPhone’ları suya dayanıklı şekilde pazarlamasına rağmen su hasarını garanti kapsamında değerlendirmemesini de eleştiriyor.

AGCM, Apple’ı bundan yaklaşık iki yıl önce de yazılım güncellemeleriyle cihazları yavaşlattığı gerekçesiyle cezalandırmıştı. O dönemde kurumun gazabından Samsung da nasibini almıştı.

Apple, o dönemde de iPhone nedeniyle 10 milyon avro cezaya çarptırılmıştı. Cupertino merkezli şirket müşterilerine cihazlarının pilleri konusunda fazla bilgi vermemek ve eski iPhone’ların performanslarını habersiz olarak düşürmek nedeniyle suçlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER