Teknoloji

İtalya Apple ve Samsung’a eski telefonlarını yavaşlattıkları için ceza kesti

iphone 6 plus apple italya

Apple‘ın eski iPhone’ların performansını pili korumak adına bilinçli olarak yavaşlattığı, geçtiğimiz yılın sonlarında ortaya çıkmış ve şirket de bu durumu kabul etmişti. Bu itirafın ardından Cupertino merkezli şirket hakkında farklı ülkelerde soruşturmalar başlatılmıştı. Bu soruşturmalardan biri sonuçlandı. İtalya Apple hakkındaki kararını açıklarken, teknoloji dünyasının başka bir devini de cezalandırdı.

İtalyan rekabet kurumu Apple’a telefonlarını yavaşlattığı gerekçesiyle ceza keserken, Samsung hakkında da aynı neden yüzünden işlem yaptı.

Reuters’in haberine göre, hem Apple hem de Samsung yazılım güncellemeleriyle telefonlarını yavaşlattıkları gerekçesiyle 5 milyon avro ceza ödeyecek. Apple akıllı telefonlarının pillerini koruma ve değiştirme konusunda müşterilerine açık şekilde bilgi vermediği için ekstra olarak 5 milyon avro daha ceza ödeyecek.

İtalyan yetkililer tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, hem Apple’ın hem de Samsung’un yazılım güncellemeleriyle cihazlarda ciddi işlevsizliklere yol açtıkları ve performansı belirgin şekilde düşürdükleri belirtildi. Açıklamada iki şirketin de bu şekilde telefonları değiştirme sürecini hızlandırdıkları dile getirildi.

İtalya Apple hakkında inceleme başlatan tek ülke değildi

Samsung hakkında alınan kararın sürpriz olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak İtalya Apple hakkında inceleme başlatan tek ülke değildi. Dolayısıyla alınan kararın sürpriz niteliği taşımıyor. Eylemini kabul eden Apple, kullanıcılarına uygun fiyatlı pil değişim imkanı sunmaya ve pillerin ne kadar sağlıklı olduğunu daha açık şekilde göstermeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER