Manşetler

Apple önümüzdeki yıl üç tam ekranlı iPhone çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphoneiPhone X’un satışa çıkmasının ardından Apple cephesinde gözler yeni iPhone’lara çevrildi. Yeni iPhone’lara ilişkin öngörü ve dedikoduların gün yüzüne çıkması da fazla zaman almadı. Apple ürünlerine ait isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, önümüzdeki yıl mevcut iPhone X’un yeni versiyonu dışında iki tane daha yeni tam ekranlı iPhone görmeyi beklediğini belirtti. Kuo’ya göre, Apple iPhone ailesine biri 6.5 inç OLED, diğeri ise 6.1 inç LCD ekranlı iki yeni model ekleyecek.

6.5 inç ekranlı model, iPhone X’un Plus versiyonu olarak konumlandırılacak. 6.1 inç ekranlı model ise mevcut Plus serisi telefonların tam ekranlı versiyonu olacak. Her iki telefon da, iPhone X’un çok konuşulan çentiğini taşıyacak.

Kuo, araştırma notunda Apple’ın üst segmentteki farklı ihtiyaçlara yanıt vermeyi amaçladığını ve bu nedenle tam ekran telefon portföyünün genişletilebileceğini belirtti. Ünlü analiste göre, Apple’ın piramidinin en tepesinde 6.5 inçlik OLED iPhone olacak. Bunun hemen yanında ise 5.8 inç ekranlı iPhone X’un güncellenmiş versiyonu bulunacak. 6.1 inç LCD ekranlı model ise bu iki telefonun altında konumlanacak.

6.1 inç ekranlı modelin ABD’de 649 ila 749 dolar arası bir fiyat karşılığında satılmasını öngören Kuo, bu telefonun daha az yoğun bir ekrana ve diğer iPhone’lara kıyasla daha az güçlü bir kamera kurulumuna sahip olacağını belirtti.

6.1 inç model ile Apple iPhone ailesini “erişilebilir” tutmayı sürdürebilir

6.1 inç model sayesinde Apple iPhone ailesini daha geniş kitleler için “erişilebilir” tutmayı sürdürebilir. Söz konusu model için öngörülen 749 dolarlık tavan fiyat, şirketin mevcut fiyat skalasında bile uygun bir yerde duruyor. ABD’de iPhone 8 699 dolar, iPhone 8 Plus ise 799 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Türkiye’de ise bu iki telefonun başlangıç fiyatı sırasıyla 4 bin 199 TL ve 4 bin 799 TL.

İLGİLİ HABERLER