Teknoloji

Apple tüm iPhone’larda OLED ekran kullanma planından vazgeçebilir

apple

apple iphoneiPhone X satışları, Apple’ın geride kalan çeyrekte ortalama satış fiyatı rekoru kırmasına yetecek kadar yüksek seyrediyor. Ancak bu durum, akıllı telefonun ilk etapta beklenen ilgiye ulaşamadığı gerçeğini değiştirmiyor. ABD’de iPhone 8 Plus’ın iPhone X’dan fazla satmış olması, insanlar için OLED ekranın telefonda bir öncelik olmadığını gözler önüne seriyor. Apple iPhone müşterilerinin bu tercihi nedeniyle karar değişikliğine gitmişe benziyor.

Apple’ın 2019 itibarıyla tüm telefonlarında OLED ekrana yer vereceği söyleniyordu. Ancak Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre, şirket önümüzdeki yılda portföyünde LCD ekranlı bir seçeneğe yer vermeyi sürdürecek.

Apple’ın LCD panel tedariği için LG ile anlaştığı da Güney Kore medyasının iddiaları arasında yer alıyor. Şirketin 2018 portföyünde ise 6.1 inç LCD ekranlı bir iPhone’a yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Böylelikle daha çok kişinin sahip olabileceği bir iPhone modeli de sunmak isteyen şirket, maliyetleri kısmak adına öncelikle OLED yerine LCD ekranı tercih ediyor. Söz konusu modelde çift yerine tek arka kamera bulunması da kuvvetle muhtemel görünüyor.

Apple iPhone ailesinin 2018 model üyelerini eylül ayında tanıtacak. Şirketten tanıtım tarihi konusunda henüz bilgi verilmezken, üç yeni iPhone’un gözler önüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER