Teknoloji

Apple iPhone’ları yavaşlatmadan önce haber verecek

ios 16

Apple performans ve pil ömrü arasında denge kurmak amacıyla eski iPhone modellerini yavaşlattığının ortaya çıkmasının ardından gelecekte müşterilerine karşı daha şeffaf olma sözü vermişti. Şirket, bu sözünü resmi olarak da taahhüt altına aldı. Apple’dan İngiltere Rekabet ve Piyasalar İdaresi‘ne (CMA) gönderilen açıklamada, kullanıcıların iPhone’larının performansını kısıtlayacak veya değiştirecek yazılım güncellemeleri konusunda açık bir şekilde bilgilendirileceği belirtildi.

Apple’ın eski iPhone’ları yavaşlattığı, 2017’nin sonlarında bir Reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılmıştı. Telefonun pilini değiştiren Reddit kullanıcısı, pil değişiminin ardından işlemci performansının da yükseldiğini belirtmişti. Bu durumun gündeme gelmesinin ardından eski cihazlarında pili korumak adına performansı düşürdüğünü kabul eden Apple, bir yıl boyunca iPhone pillerini indirimli bir fiyat karşılığında değiştirmişti.

Bununla yetinmeyen şirket, destek sayfalarına da konuyla ilgili uzun bir açıklama eklemiş ve Pil Sağlığı ekranını kullanıma sunmuştu. Söz konusu ekran, iPhone sahiplerine cihazlarının pillerinin hangi kapasitede çalıştığını gösteriyor ve değişim zamanının gelip gelmediğinin daha kolay anlaşılmasını sağlıyor.

Olay patlak verdiğinde inceleme başlatan CMA, güncellemelerin telefonlarını yavaşlattığından haberdar olmayan kişilerin cihazlarını değiştirmeye veya tamir etmeye çalışabileceğine dikkat çekmişti. Apple iPhone sahiplerini güncelleme ve performans ilişkisi konusunda bilgilendirme sözünü şimdiye kadar eksiksiz yerine getirse de, CMA bunun resmi olarak taahhüt edilmesinin önemli ve daha bağlayıcı olduğuna inanıyor.

İLGİLİ HABERLER