Teknoloji

Apple 2023’ten itibaren iPhone’larda kendi modemlerini kullanacak

iphone 13

Apple, 5G iPhone modemlerinin üretimi için TSMC ile birlikte çalışmayı planlıyor. Nikkei’nin haberine göre; Apple TSMC’nin 4 nm çip tasarımını kullanacak. Söz konusu tasarım, henüz bir ticari üründe kullanılabilmiş değil. Şirketin modemi ilk önce 5 nm tasarımıyla test edeceği ve 2023’te 4 nm tasarımıyla büyük ölçekli üretime başlayacağı söyleniyor.

Apple’ın kendi modem tasarımına geçişinin de 2023 itibarıyla başlaması planlanıyor. TSMC’nin de Apple için doğal bir üretim olduğunu söylemek gerekiyor. Hâlihazırda iPhone 13’lerde kullanılan 5G modemleri üreten Qualcomm, önümüzdeki iki yıllık dönemde iPhone modemlerdeki payının yüzde 20 seviyesinde olmasını öngörüyor.

Apple, Intel’in 5G modem birimini 2019’da satın almış ve bu değişikliğin sinyalini vermişti. Apple ve Qualcomm aynı yıl içinde aralarındaki patent anlaşmazlığını çözmüş; Apple da Qualcomm’a 4 milyar dolardan fazla bir ödeme yapmıştı.

TSMC uzun süredir Apple için iPhone ve iPad’lerde kullanılan A Serisi işlemcileri üretiyor. Mac’lerde kullanılan M1 işlemcilerin üretimini de TSMC gerçekleştiriyor. Nikkei’nin haberine göre, Apple’ın çip geliştirme ekibinde yüzlerce TSMC mühendisi çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER