Manşetler

Farklı yongaların kullanılması Apple iPhone 6s’in pil ömründe fark oluşturmuyor

iphone-6s-inceleme-00040

Apple’ın yeni iPhone modellerini piyasaya sürmesinin ardından stoklarda sıkıntı yaşanması ve cihazı satın almak isteyenlerinin bir kısmının boşta kalması sıklıkla rastlanan bir durum. Genelde iPhone’ların bileşenlerinden kaynaklanan tedarik problemlerinin önüne geçmek için kolları sıvayan Apple, iPhone 6s’in çıkışında stok sıkıntısı yaşamamak adına Samsung’un yanı sıra TSMC tarafından üretilen yongaları da yeni akıllı telefonlarında kullanmıştı.

Apple’ın bu tercihi, iPhone 6s modelleri arasında yerleştirilen yongadan kaynaklı bir performans farkı olduğu iddialarının ortaya çıkmasına neden olmuştu. Bu dedikodulardan birinde TSMC yongalı iPhone 6s modellerinin Samsung yongalı iPhone 6s modellerine kıyasla daha uzun pil ömrü sağladığı öne sürülmüştü. Samsung yongalı iPhone 6s’lerin daha fazla ısındığı da iddialar arasında yer almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

Consumer Reports tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, söz konusu iddiaların doğru olmadığını ortaya koyuyor. Consumer Reports, TSMC ve Samsung yongalı iPhone 6s’lerin performansı arasında fark olup olmadığını benchmark protokolleri yerine aktüel kullanım verileri üzerinden ölçerken, testler esnasında cihazların ayarlarının aynı olmasına özellikle özen gösterildiği belirtildi.

Consumer Reports, küçük farklara rağmen TSMC ve Samsung yongalı iPhone 6s modelleri arasında kayda değer bir performans farkından söz etmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER