Teknoloji

Apple iPhone 6 ve iWatch’ta safir ekranlar kullanabilir

Canonical CEO’su Mark Shuttleworth yaptığı son açıklamayla Apple’ın iPhone 6 ve iWatch’ta dayanıklı safir ekran kullanabileceği yönündeki dedikodulara bir yenisini daha ekledi. Shuttleworth Apple’ın kendisine yaklaşık üç yıl yetecek kadar safir ekran satın aldığını iddia etti.

iphone-6-concept-050214

Safir ”dünyanın en dayanıklı ikinci materyali” unvanını taşıyor. ”En dayanıklı” sıfatını ise elmas elinde tutuyor. Apple’ın safir ekran satın aldığına dair dedikodular daha önce de gündeme gelmişti. Ancak o dönemki haberlerin kaynağı tedarik zinciri olduğu için safirin iPhone 6 mı yoksa iWatch için mi kullanılacağı anlaşılamamıştı. Shuttleworth Canonical’ın Edge modelinde safir ekran kullanmak istediklerini, ancak Apple’ın kendilerinden önce yaklaşık üç yıllık stok alımı gerçekleştirdiğini belirtti. Canonical 4.5 inç ekranlı Edge için kitle fonlaması yoluyla gereken mali desteği sağlamıştı.

Apple ürünlerinin piyasada gördüğü talep göz önüne alınınca üç yıllık bir stok kulağa biraz az geliyor. Canonical Edge’in 4.5 inç ekrana sahip olması ve iPhone 6’da 5 inç ekran kullanılacağı iddiası da bu dedikodulara biraz daha mesafeyle yaklaşılmasına neden oluyor. Ancak söz konusu ekranların istenilen boyutlara göre ayarlanabildiğini unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla Cupertino merkezli şirketin hem iWatch’ta hem de iPhone 6’da safir ekran kullanması halen ihtimaller dahilinde gözüküyor.

İlgili >> Ubergizmo

İLGİLİ HABERLER