Teknoloji

Apple iPhone 6 ve 6 Plus için Lightning Dock çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-iphone-lightning-dock-adaptor-190515-5

Apple bugün iMac Retina 5K ve MacBook Pro 15 modellerini güncelledi, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın fiyatlarına da zam yaptı. Ancak bunlara ek olarak iPhone sahiplerinin ilgisini çekecek yeni bir Lightning Dock adaptörünü satışa sundu.

Apple Online Store’a eklenen 139 TL fiyat etiketli bu masaüstü yerleştirme istasyonu hem iPhone 6 hem de iPhone 6 Plus ile birlikte kullanılabiliyor, tahmin edeceğiniz üzere, üstünde yer alan Lightning ucuyla iPhone’a bağlanıyor. Yerleştirme istasyonunun arkasında bulunan 3.5 mm. kulaklık jakı yardımıyla iPhone yerleştirme istasyonundayken kulaklık, hoparlör veya ses sistemi bağlanabiliyor. Ayrıca yine arkada, kulaklık girişinin yanında bulunan Lightning portu sayesinde gerekli olan bilgisayar bağlantısı veya güç sağlanıyor.

apple-iphone-lightning-dock-adaptor-190515-2

Apple’ın belirttiğine göre, bu yerleştirme istasyonu Apple’ın iPhone’a özel olarak çıkardığı resmi kılıflardan bir tanesi iPhone 6 veya iPhone 6 Plus’a takılıyken de kullanılabiliyor. Üçüncü taraf kılıflar içinse böyle bir garanti verilmiyor.

Ne var ki, yerleştirme istasyonuyla birlikte ikinci bir Lightning güç adaptörü verilmiyor. Ya iPhone’unuzla geleni kullanmalı ya da ek masrafla yeni bir tane satın almalısınız. Apple şu anda 50 santimetrelik Lightning kablosu için 69 TL, 5W iPhone güç adaptörü için de 69 TL’lik fiyat biçiyor.

Yerleştirme istasyonunun tasarımı da biraz şaşırtıcı görünüyor. Apple oldukça basit bir tasarım getirmiş, yerleştirme istasyonuna takılacak iPhone 6 veya iPhone 6 Plus’ı arkadan destekleyecek bir yapı görünmüyor. Herhâlde Apple işin matematiğini iyice düşünmüş ve ona göre tasarıma girişmiştir. Ancak iPhone’unuz bu yerleştirme istasyonuna takılı durumdayken dokunmatik ekranı kullandığınızda biraz nazik olmanızda fayda var.

iPhone Lightning Dock Adaptörünün Türkiye satış fiyatı 139 TL olarak belirlenmiş. Apple Online Store’dan sipariş edilen ürün 1-2 hafta içinde teslim ediliyor. Bu arada yeni Lightning Dock sadece iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile değil, Lightning portlu bütün iPhone’larla ve iPod touch ile de uyumlu.

İLGİLİ HABERLER