Teknoloji

Apple iPhone 6 için Çinli şirketin tasarımını çalmakla suçlanıyor

100c-100-plus-160616Yabancı şirketler için Çin’de iş yapmak oldukça zor. Dünyanın en büyük şirketi olarak nitelenen Apple bile bu zorluklardan nasibini alıyor. Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz nisan ayından bu yana iTunes Movies ve iBooks Store mağazalarını ülkede yeniden faaliyete geçirmek için çalışıyor. Bunun için temaslarını en üst seviyeden gerçekleştiren Apple, şimdi de “tasarım hırsızlığı” iddiasıyla karşı karşıya kaldı.

“100C” isimli Çinli akıllı telefon üreticisi, “100+” markasını taşıyan akıllı telefonun tasarımının Apple tarafından kopyalandığını iddia etti. Çin’de pek çok iPhone klonu üretildiği için söz konusu iddia kulağa fazlasıyla komik geliyor. Ancak Pekin Fikri Mülkiyet Ofisi’nin Apple’dan Pekin’de iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin satışını durdurmasını istemesi, işin tahmin edilenden daha ciddi olduğunu gösteriyor.

apple iphone 6Pekin Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yapılan açıklamada, ortalama kullanıcıların Apple ve 100C’nin tasarımları arasındaki küçük farkları algılayamayacağı belirtildi. iPhone 6’nın tasarımıyla pek çok akıllı telefona ilham verdiği çoğu kişinin malumu. Bu da Pekin Fikri Mülkiyet Ofisi’nin açıklamasının şaşırtıcılığını ve komikliğini biraz daha artırıyor.

Apple iPhone 6 satışına devam etmek için karşı dava açtı

Apple iPhone 6 ve 6 Plus satışlarını, en önemli pazarları arasında gördüğü Çin’de, sürdürme konusunda gerekli hamleyi yapma konusunda fazla gecikmedi. Cupertino merkezli şirket, kararı tersine çevirmek için bir idari dava açtı. Ancak Apple’ın Çin’de iPad markasının ticari hakları konusunda yaşadığı sıkıntıları da unutmamak gerekiyor. Söz konusu sıkıntılı süreç, tasarım hırsızlığı iddiasının da Apple’ın vaktini alabileceğini işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER