Manşetler

Apple iPhone 6 böyle bir tasarımla mı gelecek?

Apple’ın bu yılın ikinci yarısında çıkarmasını beklediğimiz iPhone 6’ya ait olduğu iddia edilen ilk fotoğraflar sızdı. Önce @mornray886 Twitter hesabından, daha sonra da Apple sızıntıları konusunda bilinen bir isim olan Sonny Dickson’ın Twitter hesabı üzerinden paylaşılan fotoğrafların doğruluğu kanıtlanamıyor. Yine de, bu fotoğraflara dikkat çekmekte fayda var.

iphone-6-sizinti-130214-1

Dickson geçtiğimiz yılın sonlarında duyurulan iPad mini ve iPad Air’ın fotoğraflarını da, duyurudan önce paylaşmış ve bunlar doğru çıkmıştı. Bu nedenle yeni paylaşılan fotoğrafları dikkate almak yerinde olacaktır.

iPhone 6 olduğu iddia edilen cihaz Apple’ın gelecek nesil cihazı için daha ince bir tasarım öngördüğünü gösteriyor. Zaten son zamanlardaki dedikodular da bu yöndeydi. iPhone 6’nın tasarımı iPad mini ve iPad Air ile örtüşecek gibi görünüyor.

Bloomberg geçtiğimiz kasım ayında yayınladığı bir haberde Apple’ın bu yılın sonlarında beklenen yeni iPhone için 4.7 inç ve 5.5 inç ekranları test ettiğini belirtmişti. Wall Street Journal da 5.7 inç ekranlı bir iPhone’un varlığından söz etmişti. Apple’ın iPhone 6’da Gorilla Cam yerine daha güçlü olan safir cam kullanacağı da söyleniyor.

Bu arada Apple’ın farklı cihaz prototiplerini sürekli test ettiği söyleniyor, bu nedenle Dickson’ın paylaştıkları da böyle bir cihaza ait olabilir. Yine de, bu durumda bile Apple’ın kafasında nelerin uçuştuğunu görme şansı elde etmiş oluyoruz.

İlgili >> Twitter (@SonnyDickson)

Apple is often testing different device prototypes, and that could be what Dickson has. We could have a good indication of what’s to come from the Cupertino-based company, or just an old-fashion Chinese case mockup.

Update: The images shared by Dickson were shared on a “mornray886” Twitter account hours earlier. This account provided a full look at the images, claimed to be the iPhone 6.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER