Teknoloji

iPhone 5’e gelen yoğun talep teslimat sürelerinin bir ayı bulmasına neden olabilir

Apple’ın iPhone 5 stoklarında yaşadığı sıkıntının yarın beklenen piyasaya çıkış öncesinde düzeleceğini umanlar hayalkırıklığına uğrayacak gibi görünüyor. Her ne kadar iPhone 5’in henüz Türkiye’de ne zaman çıkacağı belli olmasa da, yurt dışındaki stok ve ürün tedarik durumunun ülkemizi de dolaylı olarak ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Yaşanan stok sıkıntısı yurt dışından iPhone 5 satın almayı planlayanları da etkileyecektir.

iPhone 5 geçen cuma günü Apple’ın web sitesi üzerinden ön siparişe çıktıktan sadece saatler sonra teslimat süresi için 2-3 haftalık bir pencere verilmeye başlanmıştı. Geçen süre boyunca teslimat penceresinin daha da uzadığını ve 3-4 haftaya çıktığını görüyoruz. Bu durum sadece Apple’ın ABD’deki çevrimiçi mağazasında değil; Büyük Britanya, Almanya ve Fransa’daki çevrimiçi mağazaları için de geçerli. Web üzerinde yaşanan bu sıkıntının telefon fiziksel mağazalara girdikten sonra da yaşanacağını kestirmek güç değil. Bu durumda Apple mağazalarında veya diğer perakende mağaza zincirlerinde iPhone 5 için bekleme listelerinin oluşması muhtemel.

iPhone 5 tanıtıldığında gelen tepkiler biraz karışık olmuştu, ancak herkesin birleştiği ortak nokta bu akıllı telefonun yine satış rekorları kıracağı şeklindeydi. Nitekim ilk 24 saat içinde 2 milyondan fazla ön siparişin gelmiş olması bu beklentilerin boşa olmadığını gösterdi. iPhone 5’in Türkiye’ye kasım veya aralık gibi gelmesi bekleniyor. Umarız bu duruma kadar Apple’ın tedarikçileri vitesi yükseltir ve stoklardaki iPhone 5 sayısı yoğun talebi karşılayacak hâle gelir.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER