Teknoloji

Apple iPhone 13 Pro modelleri için üretim kapasitesini artırdı

apple iphone 13 pro

Apple iPhone 13 Pro ve Pro Max’in üretimi için bu çeyrekte verdiği siparişleri artırdı. The Elec sitesinin haberine göre, Apple’ın portföyündeki en pahalı iPhone’lara olan ilgi şirketin öngördüğünün üstünde seyrediyor.

2022’nin ilk çeyreğinde 1 milyon iPhone 13 Pro ve 3.5 milyon da Pro Max üretimi için sipariş verildiği; ikinci çeyrekte ise Pro üretiminde kapasitenin 8 milyona, Pro Max’te ise 6.5 milyona çıkarıldığı belirtildi. Kısacası ortada 10 milyon cihazlık bir kapasite artışı söz konusu.

Bunun Apple için iyi haber olduğunu anlamak pek zor değil. Pahalı modellerin daha fazla satması iPhone 13 ailesinin ortalama satış fiyatının artacağı anlamına geliyor. Söz konusu artışın bilançolara yansıması doğal olarak yatırımcıları da memnun edecektir.

Daha önce çıkan başka haberlerde de iPhone 13 sevkiyatlarında yüzde 10’luk bir artıştan bahsedilmişti. Buna ek olarak, Apple’la çalışan tedarikçilerin de gelirlerini artırdığı belirtilmişti.

Apple geçtiğimiz ay iPhone 13 ve iPhone 13 Pro için yeni renk seçeneklerini duyurmuştu. iPhone 13 Pro’ya olan ilginin artmasında bu yeni renk seçeneğinin etkili olup olduğu bilinmiyor. Yine de, genelde satışların az olduğu bir dönemde üretim kapasitesinin artması Apple için işlerin yolunda gittiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER