Teknoloji

Apple Hindistan’da iPad üretmek için görüşmeler yapıyor

apple ipad 2020 inceleme oled

İddialara göre; Apple, iPad üretimini Hindistan’a taşımak için hükümetle görüşmelere başladı. Söz konusu iddiayı Reuters gündeme taşıdı. Haberde Hindistan hükümetinin ülkenin bilgisayar ithalatını artırmak için bir teşvik paketi hazırladığı; Apple’ın da ülkede üretime hazır olduğu, ancak daha iyi bir anlaşma peşinde koştuğu belirtiliyor.

Hindistan’ın teşvik paketiyle beş yıllık bir süre için 70 milyar rupi (6, 61 milyar TL) bir kaynak sağlanacağı söyleniyor. Ancak Apple’ın bu paketin büyüklüğünün 200 milyar rupiye çıkmasını istediği iddia ediliyor. Hindistan’ın tedarik zincirinin Apple’ın üretim standartlarını karşılamaması nedeniyle daha büyük bir teşvik paketinin istendiği söyleniyor.

Apple, 2018’den bu yana Hindistan’da iPhone üretiyor. Şirket, Hindistan’da uygulamaya koyulan ek gümrük vergileri nedeniyle böyle bir karar almıştı. Apple bir taraftan da üretimindeki Çin ağırlığını dağıtmayı istiyor.

Nikkei’nin haberine göre, şirket iPad üretiminin bir kısmını bu yıl içinde Vietnam’a kaydırabilir. Eğer bu gerçekleşirse, Apple popüler tabletini ilk kez Çin dışında bir ülkede üretmiş olacak.

Reuters’e konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple Hindistan’da iPad üretimi için mevcut üretim ortaklarından biriyle çalışacak. Şirketin ülkedeki üretim ortakları Foxconn, Pegatron ve Wistron.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER