Manşetler

Apple iOS 7’nin tanıtımı için neden sadece beyaz iPhone 5’i kullanıyor?

Apple geçtiğimiz pazartesi akşamı iOS’in yenilenmiş yüzünü ortaya çıkardı. Baştan aşağı yenilenen ve daha açık tonlarda renklerin tercih edildiğini gördüğümüz iOS 7’nin tanıtımında beyaz renkli iPhone 5’in kullanılıyor olması da dkkat çekiyor. Apple hem açılış toplantısında gösterdiği materyallerde, hem hazırladığı tanıtım filminde, hem de web sitesindeki iOS 7 sayfalarında beyaz renkli iPhone 5’ten yararlanıyor. Halbuki siyah renkli iPhone 5 Apple’ın önceki pazarlama kampanyalarında ve düzenlediği basın toplantılarında temel model olarak kullanılıyordu. Acaba Apple bununla bir şeyler mi işaret ediyor?

apple-ios-7-beyaz-iphone-120613

Splat F adlı bir yurt dışı kaynaklı yayında yazan teknoloji yazarı Dan Frommer iOS 7’nin beyaz renkli iPhone’da daha iyi görünen ilk iOS versiyonu olduğuna dikat çekti. Bu nedenle Apple’ın pazarlama yöneticilerinin tanıtımı siyah yerine beyaz renkli model üzerinde kurguladığının altını çizdi. Ayrıca sadece tek bir rengin kullanılması ve bunun için beyazın seçilmesi iOS 7’nin tasarım unsurlarının daha fazla dikkat çekmesini sağlayabilir diye düşüncesini dile getirdi. Gerçekten siyah renk kullanılsa, bu iOS 7’nin tasarımını gölgeleyici bir etkide bulunabilirdi.

BGR sitesiyse konuyu başka bir boyuta taşıdı; iPhone 5S’in sızan bileşenlerinden de yola çıkarak Apple’ın iPhone 5S ile birlikte siyah renkli model çıkarmayı bırakacağını kaydetti. iPhone 5S’in yılın ikinci yarısında yeni renk seçenekleriyle çıkacağına işaret eden birçok dedikodu ve haber ortalıkta dolaşıyor. Belki de Apple beyaz ile birlikte iOS 7’nin tasarımının temellerini oluşturan diğer renklerle bezenmiş kasaya sahip iPhone 5S modelleri çıkaracak. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu renkler de beyaz gibi iOS 7’nin estetiğini siyah renge göre daha iyi yansıtabilir.

Apple’ın iOS 7’nin tanıtımı sırasında siyah renkli modeli ortalığa çıkarmaması gerçekten dikkat çekici. Ancak bunun altında gerçekten bir mesajın saklı olup olmadığını görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER