Manşetler

Apple iOS 12’nin herkese açık beta sürümünü yayınladı

apple ios 12Apple iOS 12’yi 4 Haziran’da duyurmuş ve işletim sisteminin geliştiriciler için hazırlanmış beta sürümünü aynı gün yayınlamıştı. Yeni duyurduğu işletim sistemlerinin herkese açık beta sürümlerini yayınlamak için genellikle birkaç hafta bekleyen şirket, iOS 12’de de bu geleneği bozmadı. iOS 12’nin herkese açık beta sürümü üç haftalık bir bekleyişin ardından uyumlu iPhone, iPad ve iPod Touch’lar için yayınlandı.

iOS 12’nin herkese açık beta sürümünü indirmek isteyenlerin öncelikle beta.apple.com adresini ziyaret etmesi gerekiyor. Bu adres üzerinden cihazların beta programlarına kaydı gerçekleştirilebiliyor. Ardından istendiğinde iOS 11.4’e veri kaybetmeden geri dönmek için iTunes üzerinde cihazlar yedekleniyor.

Yedekleme işleminin tamamlanmasının ardından sıra iOS cihazı üzerinde beta.apple.com/profile adresini ziyaret etmeye geliyor. Profilin indirilmesinin ardından Ayarlar’ın içinden yazılım güncellemeleri denetlendiğinde iOS 12’nin beta sürümü kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Apple iOS 12’de öncelikli olarak genel performansı uyumlu tüm cihazlarda artırmaya odaklanıyor. Uyumlu cihaz listesi iPhone 5s’e kadar uzanıyor. Borsa uygulaması, Siri, artırılmış gerçeklik ve iMessage da iOS 12 ile yenilenen unsurlar arasında bulunuyor. iOS 12’nin beta sürümünü indirmek isteyenlerin beta testi sürecinde çeşitli problemlerle karşılaşabileceklerini de unutmamaları gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER