Teknoloji

Apple iOS 12.1 ile sarhoş yüz emojisi sunuyor

apple ios 12.1 emoji

Apple iOS 12.1 güncellemesini dün itibarıyla yayınladı. Söz konusu güncelleme, yeni özelliklerin yanı sıra yeni emojileri de beraberinde getiriyor.

Emojipedia’nın verdiği bilgiye göre, güncellemeyle birlikte iOS cihaz kullanıcılarının karşısına, farklı ten rengi ve cinsiyet varyasyonları da dahil edildiğinde, 158 yeni küçük ikon çıkıyor. Yeni emojiler arasında marul, porsuk, kopmuş bacak gibi ilginç seçenekler bulunuyor. Ancak listede göze çarpan asıl unsur başka bir ikon oluyor.

Söz konusu emoji, “yamuk gözlü ve eğri ağızlı yüz” olarak tanımlanıyor. Bu uzun isim, “Sarhoş Yüz” şeklinde daha anlaşılır biçimde kısaltılıyor. Gerçekten de sarhoş birinin yüzünü hatırlatan emojinin özellikle hareketli geçen gecelerin sonunda veya ertesi sabahında sohbetlerde sıklıkla görülmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Apple iOS 12.1 güncellemesiyle birlikte kullanıcılarına duyurusunu daha önce yaptığı Grup FaceTime özelliğini de sunuyor. Bu özellik sayesinde aynı anda 32 kişiyle görüntülü veya sesli biçimde iletişim kurmak mümkün hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER