Manşetler

Apple iOS 11.3 ile sunacağı yenilikleri duyurdu

apple ios 11.3Apple iOS 11.3 ile sunacağı yeni özellikleri kamuoyuyla paylaştı. Cupertino merkezli şirketin yeni iOS güncellemesi beraberinde iPhone X sahipleri için yeni Animojiler, daha gelişmiş ARKit özellikleri ve Sağlık uygulaması üzerinden kişisel sağlık kayıtlarını kontrol etme imkanını getirecek. iOS 11.3, ilkbaharda yayınlanacak.

iOS 11.3 ile sunulacak yeniliklerden birisi, daha önce Apple CEO’su Tim Cook tarafından açıklanmıştı. iOS 11.3 ile kullanıcılar cihazlarının pilinin ne kadar sağlıklı olduğunu daha şeffaf biçimde görebilecek. Buna ek olarak, Apple’ın yoğun tepki çekmesine neden olan işlemci performansı üzerindeki kısıtlama da iOS 11.3 ile birlikte devre dışı bırakılabilecek. Ancak şirket, kullanıcılarına beklenmeyen durumlarla karşılaşmamaları adına bu ayarı devre dışı bırakmamalarını tavsiye ediyor.

iOS 11.3, iPhone X sahiplerine dört yeni Animoji seçeneği daha getirecek. Bu seçenekler bir ayı, ejderha, kurukafa ve aslan olacak. Böylelikle iPhone X kullanıcılarına sunulan toplam Animoji sayısı 16’ya ulaşmış olacak.

iOS 11.3’ün getirdiği bir diğer yenilik ise Business Chat olacak. Şirket, bu özelliği WWDC 2017’de duyurmuştu. Business Chat ile kullanıcılar Mesajlar uygulaması üzerinden şirketlerin müşteri hizmetleri birimlerine ulaşabilecek. Apple’dan yapılan açıklamada, özelliğin ilk etapta çeşitli kurumlarla test edileceği belirtildi.

Sağlık uygulaması da iOS 11.3 ile birlikte kayda değer yeni özellikler kazanacak. Hastanelerden ve kliniklerden alınan sağlık kayıtları, uygulamaya entegre edilecek. Kullanıcılar farklı kurumlardaki tıbbi kayıtlarını tek bir ekranda görebilecek. Laboratuvar testlerinin sonuçları, ilaç zamanları gibi konularda uygulama kullanıcılara bilgi gönderecek. Apple’dan yapılan açıklamada tüm sağlık verilerinin bir kodla şifrelendiği belirtildi. Sağlık uygulamasındaki yeniliklerin kullanımının bölgesel olarak değişiklik gösterebileceğini hatırlatmakta fayda var.

iOS 11.3, artırılmış gerçeklik uygulamaları için de “ARKit 1.5” ile birlikte geliyor. Yeni ARKit sürümü geliştiricilere daha fazla yetenek sunacak ve daha kapsayıcı artırılmış gerçeklik deneyimlerinin oluşturulmasını mümkün kılacak. ARKit 1.5, duvar gibi dikey yüzeyleri tanıyacak ve yuvarlak masa gibi köşeli olmayan şekillerin haritasını da daha düzgün biçimde çıkaracak. Gerçek dünyadaki işaretleri ve posterleri de tanıyacak olan sistem, iPhone ekranındaki artırılmış gerçeklik deneyimleriyle de pürüzsüz biçimde birleşecek.

Apple iOS 11.3 ile Apple Music, Apple Haberler ve HomeKit’i de yenileyecek

Apple iOS 11.3 ile Apple Music, Apple Haberler ve HomeKit platformlarına da yenilikler getirecek. Apple Music’te şarkıların klipleri biraz daha ön plana çıkacak. Platformda hem yeni hem de klasik müzik videoları bulunacak ve kullanıcılar videolardan oluşan çalma listeleri oluşturabilecek. Apple Haberler’e de bir video bölümü ekleyecek olan şirket, HomeKit’e de yazılım doğrulama desteği getirecek. Apple iOS 11.3 için hazırladığı ilk geliştirici betasını bugün yayınlayacak. Herkese açık beta ise yakında indirmeye açılacak.

İLGİLİ HABERLER